Siedlce, przy Dworcu PKP, knajpka z Łomżą

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • żąleną
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.01
    • 13239

Siedlce, przy Dworcu PKP, knajpka z Łomżą

Blisko dworca PKP są dwie godne uwagi piwosza spelunki.

Pierwsza - po drodze ze stacji PKP na stację PKS, po lewej stronie, plafon Warki i Łomży. Z nalewaka między innymi właśnie Łomża, 3 zł za pół litra.

Druga - na ul. Świętojańskiej tuż przy stacji PKS. Bar Piwny Piwosz, czy jakoś tak. W środku między innymi przekrój BK - jasne, mocne i Irish od 2,5 do 3 zł za pół litra. Czynna od poniedziałku do piątku w godz. 9-19.

Drugą knajpę odkryłem czekając na PKS, a że było niewiele czasu, kupiłem trzy butelki wody, kazałem pani za ladą butelki opróżnić i napełnić wiadomo czym. Dostałem do tego dwie szklanki BK.

Related Topics

Collapse

• AaLeX
    Łomża, Argus Lager
    AaLeX
    Piwo z Lidla za 2,55zł. Alkohol 6%. Innych danych brak. Kod LA - Łomża. Piana ambitna, gęsta, co też widać na zdjęciach. Zapach metal, trochę słodu. Barwa bursztynowa. Smak? Nuty słodowe, alkoholowe, alkoholowa, marginalna goryczka. Van Pur zleca różnym browarom produkcję tych piw do różnych...
    Dzisiaj, 15:26
  • Ahumba
    Sopot, przy dworcu PKP, Avangarda
    Ahumba
    Wciągu lokali przy dworcu w miejscu, gdzie 2-3 lata temu była Pinta Sopot otwarty jest pub Avangarda. 4 nalewaki rotacyjne i trochę piw butelkowych. Przy wejściu wygląda jakby to był pub browaru Cieszyn. Dzisiaj lanego Cieszyna nie było. Zamiast tego można było napić się Pan i Pani, Rowing...
    2025-02-06, 22:51
  • Javox
    Łomża, Karpackie Jasne 6%
    Javox
    Jasny lager o zawartości alko 6.0%

Piana - więcej na początku potem pełna warstwa.
    Lacing - dość dużo.
    Barwa - złoto jasne.
    Gaz - średni.
    Aromat - zbożowość z nutą żołędziową.
    Smak - lekko słodkawe, płaska zbożowość z posmakiem ryżowym,...
    2025-03-12, 17:36
  • ART
    Wielkie uaktualnienie 2015 - Łomża, Łomża ul. Poznańska 121
    ART
    Kolejny rok z rzędu...

Z racji mnogiej liczby piw w bazie danych i w tym roku czeka nas podsumowanie poprawności listy piw branych pod uwagę m.in. w Plebiscycie na Piwo Roku, komentarze też mi posłużą do uporządkowania spraw w BrowarBizie, zatem liczę na owocną współpracę...
    2014-12-18, 23:36
  • dadek
    Bonn-Pützchen, Alaunbachweg 10, Ale-Mania Brauerei
    dadek
    Gdy w jedynym sensownym browarze (nie warzącym kölschów) Braustelle w Köln https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...59#post2335759 spróbujemy już wszystkich piw, a chcemy jeszcze wypić coś ciekawego, w ciągu niecałej pół godziny jazdy pociągiem możemy przemieścić się do Bonn. Funkcjonują...
    2023-10-18, 03:53
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...