Dobry Wieczór z pompy to po prostu poezja przez duże P.
Śródmieście, Nowogrodzka 25, Kufle i Kapsle
Collapse
X
-
Po dłuższej obserwacji nabieram przekonania , że KiK są najlepszym pubie w Warszawie i przebiły wyraźnie Chmielarnię. Oferta jest dla każdego - ale i dla mnie zawsze znajdzie się co najmniej jedno znakomite piwo /dziś Red Willow/ , a poza tym mają wspaniałą ofertę z lodówki - dziś np. piłem kolejne genialne piwo z Port Brewing - Elu , wiem, że to Ty za tym stoisz - wielkie dzięki. Myślę, że Chmielarnia i KiK są porównywalne w ofercie piwa lanego / nie licząc tej wpadki w Chmielarni dzisiaj/, ale KiK butelkowo bije na głowę Chmielarnię i wszystkie inne knajpy polskie poza Strefą Piwa.
Obsługa bardzo dobra. Wszystkie mankamenty dawno usunięte.
Gratuluję wlaścicielom . To jest prawdziwy profesjonalizm.Comment
-
Comment
-
To jak mówimy o obsłudze to i ja się wypowiem.
Byłem niedawno w KiKu i z emesem siedzieliśmy przy barze. Strasznie długo musiałem czekać i się prosić by ktoś do mnie podszedł. Co prawda parę osób było w kolejce, ale przynajmniej do obsługi tych przy barze ktoś z obsługującej czwórki mógłby podejść, bo przecież siedząc przy barze nie będę się ustawiał do kolejki. Ale to co robili w momencie gdy emes chciał zamówić piwo to już szczyt. Nikogo w kolejce nie było, cała czwórka kręciła się, jeden stojąc na wprost nas degustował sobie piwko, ale nikomu nie przyszło do głowy spojrzeć na emesa, który z pustym kuflem i wytęsknieniem oczekiwał obsłużenia przez kogokolwiek. Mieliśmy się już bawić w liczenie minut, ale szliśmy dalej w tourne i szkoda nam było czasu. Tak więc wg mnie absolutnie nic się w obsłudze w Kiku nie zmieniło.Ostatnia zmiana dokonana przez fuliano; 2013-10-06, 23:47.Comment
-
No cóż, chyba jesteś klinicznym przykładem zjawiska wczesnego rozwoju rynku piwnego w Polsce. Też tak miałem. Z beczki wypiję każde świństwo / zwłaszcza jeśli z małego browaru/, a z butelki nie zniżę się nigdy. To oczywiście ironia.To jak wiara w świat , w którym istnieje zasada zachowania masy - czyli lata 30-te 20 wieku- a zmiana w tym świecie, w którym żyjemy teraz i w którym już odkryto , że materia powstaje z niczego i że Bóg jest niepotrzebny. Tak samo może się okazać ,że piwa z beczki są badziewne , a piwa z butelki / a zwłaszcza z Port Brewing/ należą do świata, który kiedyś był zarezerwowany dla Boga.Comment
-
To jak mówimy o obsłudze to i ja się wypowiem.
Byłem niedawno w KiKu i z emesem siedzieliśmy przy barze. Strasznie długo musiałem czekać i się prosić by ktoś do mnie podszedł. Co prawda parę osób było w kolejce, ale przynajmniej do obsługi tych przy barze ktoś z obsługującej czwórki mógłby podejść, bo przecież siedząc przy barze nie będę się ustawiał do kolejki. Ale to co robili w momencie gdy emes chciał zamówić piwo to już szczyt. Nikogo w kolejce nie było, cała czwórka kręciła się, jeden stojąc na wprost nas degustował sobie piwko, ale nikomu nie przyszło do głowy spojrzeć na emesa, który z pustym kuflem i wytęsknieniem oczekiwał obsłużenia przez kogokolwiek. Mieliśmy się już bawić w liczenie minut, ale szliśmy dalej w tourne i szkoda nam było czasu. Tak więc wg mnie absolutnie nic się w obsłudze w Kiku nie zmieniło.
przy czym razem z Panem z Brodą je oglądaliśmy i deliberowaliśmy , dlaczego tam nic nie jest napisane. Podejście obsługi uważam za bardzo życzliwe i profesjonalne i przy tym na razie się upieram.Comment
-
5485 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-głównaComment
-
Moim zdaniem w kwestii obsługi i jej permanentnego olewania klienta przy barze niewiele się w KiKu zmieniło. Bywam tam tylko dlatego, że - mimo "tylko" 12 kranów oferta piw lanych jest dużo ciekawsza niż w Chmielarni. Podczas piwnych wypraw do centrum, raczej ja i znajomi mamy założenie "dp KiKa po coś nowego (dla nas) i ciekawego, a do Chmielarni na super jedzenie i normalne, bez specjalnych ekscesów (również dla nas) piwo". Do PiwPaw z powodu tłumów i jednego kibla cały czas nie mogę się przekonać.Comment
-
A moim zdaniem kwestia niewydolnej obsługi w KiK to nie sprawa złej woli tylko braku doświadczenia części personelu i słabej organizacji. Niedopuszczalne jest, aby w porządnym pubie tworzyły sie kolejki jak w mięsnym w latach 80-tych. Sam doświadczyłem długiego czekania na obsługę siedząc przy barze, podczas kiedy barmani skrupulatnie obsługiwali kolejkę. Powinien pracować cały bar, a poszczególni barmani zajmować się swoją sekcją, tym bardziej że są dwie kasy.
Poza tym w przypadku zamówienia dużej ilości desek piwa sporo czasu traci się na wprowadzaniu do komputera poszczególnych szklaneczek.
Znając właścicieli nie mam wątpliwości, że zoptymalizują obsługę na barze i wszystko będzie git.Ostatnia zmiana dokonana przez Kulbi; 2013-10-07, 17:05.Comment
-
A moim zdaniem kwestia niewydolnej obsługi w KiK to nie sprawa złej woli tylko braku doświadczenia części personelu i słabej organizacji. Niedopuszczalne jest, aby w porządnym pubie tworzyły sie kolejki jak w mięsnym w latach 80-tych. Sam doświadczyłem długiego czekania na obsługę siedząc przy barze, podczas kiedy barmani skrupulatnie obsługiwali kolejkę. Powinien pracować cały bar, a poszczególni barmani zajmować się swoją sekcją, tym bardziej że są dwie kasy.
Poza tym w przypadku zamówienia dużej ilości desek piwa sporo czasu traci się na wprowadzaniu do komputera poszczególnych szklaneczek.
Znając właścicieli nie mam wątpliwości, że zoptymalizują obsługę na barze i wszystko będzie git.Comment
Related Topics
Collapse
-
Zamieszczam zajawkę o tym miejscu, choć zdaję sobie sprawę, że w pobliżu są bliższe sercu piwosza miejsca. To jest ekskluzywne i nie najtańsze skoro piotrkowski Jan Olbracht z beczki kosztuje 25 zł za 0,4l.
-
Channel: Warszawa
2025-03-06, 16:52 -
-
Następne miejsce otwarte dużo później niż ja się tam znalazłem. Co prawda na ich stronie nie znalazłem nic o piwach, ale na tablicy przy wejściu na zdjęciu są butelki kraftowego piwa...
-
Channel: Warszawa
2025-03-06, 16:25 -
-
Prawdopodobnie w miejscu dawnego Natu jest tera Azyl. Ponieważ jeszcze było zamknięte załączam fotki zrobione na zewnątrz...
-
Channel: Warszawa
2025-03-06, 16:09 -
-
Widzę że KiKów napączkowało w Warszawie. Taki tam kawiarniany klimat z widokiem na często patrolowaną ulicę. Ciekawy czarnolustrzany sufit.
Kranów piwnych 11. Piwa w dobrej formie.
Ale co przykuło uwagę w szczególności - któż to na ten super pomysł wpadłbył?!...-
Channel: Warszawa
2024-04-24, 20:05 -
-
Kupię stare kufle do piwa Tyskie, Warka, Łomża. Zależy mi na tym żeby kufle nie były nowe, były z grubego szkła i były z uchwytem (nie chodzi o szklanki)☺️
-
Channel: Giełda: kupię - sprzedam - zamienię
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment