Śródmieście, Nowogrodzka 25, Kufle i Kapsle
Collapse
X
-
-
Dziś na kranach :
Pracownia Piwa, Plan-T
Batemans, XXXB
BrewDog, El Dorado
Sierra Nevada, Ruthless Rye
Widawa, Kuguar
Artezan, Pacyfic
Pinta, Atak Chmielu
Piwoteka, Miedziana Dziewica
Pracownia Piwa, Hey Now
Artezan, Coder
Kocour, Lezak Tmavy
Pinta, Odsiecz Wiedeńska
W kolejce czeka mdz. in. Birra Amiata, Bastarda Rossa oraz Batemans, Dark Lord.
Z okazji inauguracji WSP oraz oficjalnego naszego otwarcia planujemy niespodziankę związaną z PacyfikiemComment
-
Dzisiaj słabo. KiK idą niestety w kierunku Cudów na Kiju. W sensie ludzi i w sensie klimatu (muzyka to metronom na dwa i plumkanie dla aspirujących histerków z wielkich miast - po minucie chce się wym..wyjść).
Cóż szkoda tego kierunku ale można się było spodziewać - lokalizacja i ceny.
ps. Na szczęście po jednym piwku na spróbowanie można przenieść się do klimatycznej Norki"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"Comment
-
Hmm pisałem bardziej o atmosferze jak za starych dobrych lat. Piwo to niestety butelka Ciechan i ...wódka ale za to można spotkać normalnych ludzi (jak u Hrabala) a to narodowy radykalizm a to wierny pps.Można podyskutować o polityce czy o Black Sabath z ludźmi których to co mówią naprawdę interesuje i w co wierzą a nie z hipsterkami którezy nie mają żadnych poglądów, a raczej jeden - aby być apolitycznym i mieć kaskę.
"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"Comment
-
Dzisiaj słabo. KiK idą niestety w kierunku Cudów na Kiju. W sensie ludzi i w sensie klimatu (muzyka to metronom na dwa i plumkanie dla aspirujących histerków z wielkich miast - po minucie chce się wym..wyjść).
Cóż szkoda tego kierunku ale można się było spodziewać - lokalizacja i ceny.
ps. Na szczęście po jednym piwku na spróbowanie można przenieść się do klimatycznej NorkiPiwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...Comment
-
Byłem razem z emesem i całkowicie potwierdzam ten mankament, na który zresztą emes od początku istnienia pubu zwracał uwagę. Mówiąc po polsku - nie dostaniesz piwa , jeśli się nie upomnisz. Za barem biegają 2-3 zaaferowane osoby - coś liczą, coś płuczą, coś sobie opowiadają - a ty, kliencie, stoisz za barem i śledzisz ich wzrok. Nie , jakoś nigdy wasze spojrzenia się nie przecinają. Dopiero jak rzucisz : czy mogę... wtedy łaskawy wzrok miłego Pana z brodą może się na tobie zatrzyma i dostąpisz łaski zamówienia...Comment