Wybór piwa duży. Kilkanaście nalewaków. W dzień portera nawet jeden był (Maryensztad 30), z ciemnych jeszcze RIS, a tak to szyszką chmielową zaprawiane. Może następnym razem skuszę się na pizzę i dłuższe posiedzenie.
Browar restauracyjny zlokalizowany w spokojnej dzielnicy na uboczu biznesowego centrum Quito.
Jest miejscem spotkań młodych i kulturalnych ludzi z wyższych sfer.
Browar założyło dwóch przyjaciół w 2013 roku.
Początkowo mieli dwa tanki fermentacyjne i małą warzelnię...
Szedłem dziś jedną z głównych arterii Bydgoskiego Przedmieścia, gdy na słupie ogłoszeniowym dostrzegłem plakat informujący o zlokalizowanej tuż obok Galerii Piwa. Wszedłem więc w podwórko, gdzie wśród pawilonów (czytaj: budek) zlokalizowanych przed Polo Marketem znalazlem Galerię Piwa....
Słowiańsk to jak na razie najdalej na wschód wysunięte miasto Ukrainy do jakiego dotarliśmy. Leży w okręgu donieckim (choć jak wiadomo sam Donieck obecnie jest zajęty przez separatystów), a związek z Polską ma taki, że jest miastem partnerskim Opoczna znanego z fabryki płytek ceramicznych....
Mieszkańcy wielkich osiedli mieszkaniowych w północno-wschodniej części Charkowa nie mogą narzekać na brak piwnych atrakcji. Przy magistralnej ulicy Geroiv Praci mają browar restauracyjny AltBier, https://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=134991 a zaledwie 3 przystanki tramwajowe na wschód, na...
Comment