Wola, Kasprzaka 29, Beer bar

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • abelincoln
    Porucznik Browarny Tester
    🥛🥛🥛
    • 2010.01
    • 320

Wola, Kasprzaka 29, Beer bar

Moja firma w delegacji przyoszczędziła i zamiast normalnego hotelu w centrum, w limicie zmieściły się "apartamenty" na Woli. A po drodze trafił się ten bar - ostatni raz byłem w tej okolicy naście lat temu, jak mieszkałem kilkuset metrów stąd. Wtedy nie było jeszcze Hongkongu…

W każdym bądź razie, mały bar, z możliwością kupienia jedzenia - ze 2 pizze i zapiekanki. W teorii naście kranów, ale z 1/3 nieczynna, co ciekawe, monopol browarów z południa, obsługuje osoba z dalekowschodniej imigracji w drugim pokoleniu (to wspominam w ramach pozytywu a skarżenia się - z drugiej strony, drugiego dnia była osobą z bliższej wschodniej emigracji w pierwszym pokoleniu). Wśród klientów nadreprezentacja tej drugiej emigracji (nie jest to negatyw, tylko obserwacja). Jest kilka stolików na zewnątrz.

Z minusów, piwo nalewane jest w nietypowy sposób, są krany do nalania w PETy, więc najpierw piwo ląduje w butelce, w dopiero potem w szklance...

Miejsce w którym można się zatrzymać, ale nie wiem czy warte kilku przystanków od Norblina, Domu Wędkarza czy miejscówek w centrum. Natomiast ja tam kończyłem oba wieczory na delegacji.
    Attached Files
  • Pancernik
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.09
    • 9827

Ech.
    Przechodziłem tam zylion razy.
    Nigdy nie zdecydowałem się wejść do środka.
    Po tym opisie trudno jest mi z tego powodu żal wykrzesać...

Comment

• kosher
      Major Piwnych Rewolucji
      🥛🥛🥛🥛
      • 2005.04
      • 2339

Też tam czasem przejeżdżam, ze dwa razy wszedłem na oględziny, ale nie zachęciło:
      - brak atmosfery, w środku losowi klienci, często krótkoterminowi najemcy mieszkań Wola Tower, turyści, przybysze ze wschodu
      - pub ma w ofercie piwa z konkretnych kilku wybranych browarów, zamknął się w tym wyborze, widocznie taką mają podpisaną umowę
      - obsługa za barem niezbyt zainteresowana klientem
      Jak jestem w tamtej okolicy kupuję zwykle obok w Beczce Piwa i Wina (https://maps.app.goo.gl/micKGbUfenj5HHFz8) piwa Aventinus, bo w stolicy są ciężko dostępne.

Comment