Sobota 08.03.2014 premiera pierwszego piwa z nowego Browaru Kontraktowego Spirifer.
American Amber Ale
Ekstrakt - 12,5%
alk - 5% obj
IBU - 40 (tak wychodzi z kalkulatorów)
5 chmieli - Magnum, Goldings, Cascade (US) i na zimno: Citra oraz Simcoe.
Serdecznie zapraszamy.
Uwaga, uwaga
Premiera piwa zamiast w piątek 14.03 odbędzie się w Gorączce Złota w sobotę 15.03.2014
Pierwsze polsko-irlandzkiego piwo w stylu Robust Oatmeal Stout (Krzepki/Solidny Stout Owsiany)
LUBLIN TO DUBLIN
Piwo uwarzone wspólnie przez Pintę i O'Hara's będzie miało premierę w ten weekend równocześnie w Irlandii i w Polsce!
Serdecznie zapraszamy.
ps. za utrudnienia baaaaardzo przepraszamy
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika goldrush
Uwaga, uwaga
Premiera piwa zamiast w piątek 14.03 odbędzie się w Gorączce Złota w sobotę 15.03.2014
Pierwsze polsko-irlandzkiego piwo w stylu Robust Oatmeal Stout (Krzepki/Solidny Stout Owsiany)
LUBLIN TO DUBLIN
Piwo uwarzone wspólnie przez Pintę i O'Hara's będzie miało premierę w ten weekend równocześnie w Irlandii i w Polsce!
Serdecznie zapraszamy.
ps. za utrudnienia baaaaardzo przepraszamy
Jakże żałuję, że nie mogę być w Warszawie w ten weekend.
Moje wizyty w tym miejscu wspominam miło
"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."
Ilość kranów powiększona...
Czas na próbę ostrości naszych marynowanych serów tym razem dodaliśmy papryczki habanero i jalapeno...
Serdecznie zapraszamy.
Mam nadzieję, że marynowane sery z habanero i jalapeno będą dostępne jeszcze w następny weekend, dopiero wtedy mogę wpaść. Rozmawiałem też z innym forumowiczem o GZ, o serach itp, więc nie tylko ja jestem tym zainteresowany
Mam nadzieję, że marynowane sery z habanero i jalapeno będą dostępne jeszcze w następny weekend, dopiero wtedy mogę wpaść. Rozmawiałem też z innym forumowiczem o GZ, o serach itp, więc nie tylko ja jestem tym zainteresowany
Mild to klasyczny przykład wyspiarskiego piwowarstwa o bardzo łagodnym i zharmonizowanym smaku, w którym dominują nuty słodowe, karmelowe i orzechowe.
Serdecznie zapraszamy.
Wracamy po 2 latach! 12. edycja Warszawskiego Festiwalu Piwa – najważniejszej imprezy dedykowanej miłośnikom piw rzemieślniczego – odbędzie się 7-9 października na Stadionie Legii Warszawa.
Małe, lokalne, innowacyjne. Jeszcze przed paroma laty mało kto słyszał o rzemieślniczym...
Festiwal jest nr 9. Pogoda dopisała. Parę nowych uczestników i niektóre browary zadbały o ławki. Ceny w zależności czy piwo czy PIWO od nastu od 22zł czyli również na plus.
Toteż ad rem, bo naprawdę wybór spory:
1) Stodoła, RIS ze śliwką, inkryminowanej brak, ale w zapachu...
Kultowy już Ślesiński Festiwal Piwa powraca z edycją 2025! Na miejscu niezliczona liczba lagerów, ipa, sour ale, porterów, imperialnych stoutów, waizenów czy innych bitterów czy grodziszy
Żeby nie pić na pusty żołądek, zagoszczą także food trucki, które wypełnią Wasze brzuchy...
na kieleckim rynku ponownie pojawi się kilkanaście browarów rzemieślniczych z różnych części kraju, a każdy z nich będzie serwował swoje najlepsze piwa! Festiwal Piwa będzie wyjątkową okazją, by w jednym miejscu móc skosztować wszystkich stylów piwnych oraz poznać najnowsze trendy...
Comment