Podczas ostatniej wizyty zanotowałem (a w zasadzie sfotografowałem) godziny otwarcia Marysi. Wygląda to tak:
pon-pt: 9-20, sob: 9-21, ndz: 10-21
pon-pt: 9-20, sob: 9-21, ndz: 10-21

Browarek przeżywał oblężenie. W butelkach NRW bardzo dobra 14, całkiem dobra 12 i niezłe piwo pszeniczne (świetna piana, bardziej goździki niż banany i trochę dużo chmielu) po 6 zł za butelkę. Na nalewkach także miodowe. Bardzo ładna miejscowość, blisko Krakowa - w sam raz na krótką wycieczkę. Warto się wybrać niekoniecznie w jakieś święto.
). Kupiłem 14, spróbuję później.Z innych rzeczy dostępne tylko kufle z grawerem.
najlepsze piwo z tego browaru , bardzo pijalne, zbalansowane o dużej treściwości i zwyczajnie nie ma się do czego przyczepić. Piłem z butelki Kożlaka, APA i te dwa na dobrym poziomie, natomiast 12-ka, Witbier i pszenica- przeciętne.Pani barmanka powiedziała że mają już zamówienia ponadlokalne i w weekendy goście spoza Szczyrzyca piją sporo. 14- ka wypita z grubego szkła 5,50 zł za 05 l.
.Próbując to piwo w poprzednich latach nie znajdowało się w nim nic ciekawego. Teraz na tyle się to zmieniło że browar ma już dwa bardzo dobre piwa. Nie chce się silić na opis bo lepiej zrobią to Darek, Dadek albo Heckler ale jeśli ktoś lubi pszenicę to nie pozostaje mu nic innego jak zawitać do Marysii. Oprócz smaku zachwyca wręcz kolor tego piwa.
. W połowie września chłopaki z Brokreacji mogli pochwalić się pierwszą warką uwarzoną we własnym browarze. Był to Pils (10°Blg, 4,5%) o nazwie First Batch, którego oczywiście nie omieszkaliśmy spróbować jako pierwszego
w czasie naszej...
Comment