Floriańska 13, Viva la PINTA

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • wi999
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2011.09
    • 12

    #16
    Ktoś się podzieli godzinami otwarcia tego przybytku?

    Comment

    • Livres
      Porucznik Browarny Tester
      • 2012.04
      • 324

      #17
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
      Czyli drożyzna... Można było się spodziewać.
      Nie drożyzna a standard. A Ty myślałeś, że w lokalu na Floriańskiej, rzut beretem od rynku, będą lali piwo w cenie sklepowej?

      Comment

      • pioterb4
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2006.05
        • 4322

        #18
        E-prezes ma po prostu kolejny dzień w którym musi pojęczeć, postękać i pomarudzić. I żadne wołania tego nie zmienią. Ot, raz na jakiś czas w jakimś wątku musi rozładować swe niezadowolenie.

        Comment

        • e-prezes
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2002.05
          • 19255

          #19
          O ile dobrze pamiętam (bo nie mam przy sobie paragonów) Pinta z beczki była w Omercie za 9-10 zł. Skoro to Floriańska to czemu nie 15 zł. I tak się znajdą klienci.
          Wyraziłem tylko zdumienie na powszechny hurra optymizm niektórych z powodu powstania tegoż przybytku.

          Comment

          • duvel88
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2012.12
            • 134

            #20
            Czyli marudzenia ciąg dalszy ..... przeciwwagą dla "hurra optymizmu" musi być typowe polskie narzekanie Przymusu nie ma, jeśli za drogo to omijaj ten lokal. My podczas wizyty w Krakowie z pewnością tam zajrzymy

            Comment

            • kishar
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2003.10
              • 1691

              #21
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
              \Czyli drożyzna... Można było się spodziewać.
              Czy to jest drożyzna ??? raczej standardowa cena dla piw od rzemieślników póki co, oczywiście bym wolał płacić powiedzmy 8 złotych ale na razie jest jak jest.

              Comment

              • delvish
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2004.11
                • 3508

                #22
                Też mi się zdaje, że ceny są mniej więcej na przeciętnym poziomie. A biorąc pod uwagę lokalizację, to można spokojnie powiedzieć, że są dobre. Zasadniczo piwo w tej okolicy jest generalnie droższe niż na Kaźmirzu. Butelkowy Lublin to Dublin jest droższy o kilkadziesiąt groszy w Kocykach niż tu z beczki.
                Last edited by delvish; 2014-06-28, 18:35.
                "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
                (Frank Zappa)

                "It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

                Comment

                • maaniek
                  Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                  • 2010.11
                  • 118

                  #23
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wi999
                  Ktoś się podzieli godzinami otwarcia tego przybytku?
                  Barmanka powiedziała, że codziennie od 12- 23/24

                  Dzisiaj już sporo rotacji, 3 piwa Pracowni, 2 piwa z Artezana i 2 krany puste.
                  Jak ktoś nie ma siły na powrót, to u góry jest hostel

                  Comment

                  • Cez
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2003.01
                    • 1789

                    #24
                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marchi
                    [...] sytuacja na kranach jest płynna.

                    A co możecie powiedzieć o ofercie kulinarnej?
                    Masz stare niepotrzebne rzeczy, to napisz.

                    Comment

                    • Marchi
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2006.12
                      • 130

                      #25
                      Oferta kulinarna składa się z raczej standardowych propozycji. Gulasze, schabowe, bigosy, żeberka, smalce, etc. Ceny są przyzwoite, jak na "rynek" niskie. Próbowałem burgera - za 20 zł solidny burger ze świetnej wołowiny z frytkami. Poza tym kupiłem też frytki solo przy innej okazji i za 8 zł dostaje się całą, kopiato wypełnioną michę. Towarzyszka żurem był zachwycona.

                      Comment

                      • Antylop
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2009.10
                        • 1415

                        #26
                        Czy ktoś wie co obecnie jest na nalewakach ?
                        Piwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...

                        Comment

                        • toto
                          Kapitan Lagerowej Marynarki
                          • 2006.12
                          • 949

                          #27
                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Antylop
                          Czy ktoś wie co obecnie jest na nalewakach ?
                          Pinta, Podgórz, Pracownia, Artezan

                          Comment

                          • Marchi
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2006.12
                            • 130

                            #28
                            I Alebrowar.

                            Comment

                            • pizmak666
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🍼
                              • 2006.12
                              • 1901

                              #29
                              A cenowo jak to wygląda?
                              „Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”

                              "Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".

                              Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.

                              Comment

                              • leona
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2009.07
                                • 5853

                                #30
                                Większość 10-11 zł. Ale taki Simon chyba 13 zł

                                Comment

                                Przetwarzanie...