1) Bardzo proszę o opisywanie każdego lokalu w osobnym temacie,
czyli jeden lokal, jeden temat
2) nazwa tematu powinna mieć strukturę:
miasto, adres, nazwa lokalu
Jeżeli zaś miasto zostało wydzielone jako osobny dział:
adres, nazwa lokalu
Z góry dziękuję za stosowanie się do tych prostych zasad. Mam nadzieję, że ułatwi nam to poruszanie się po tym dziale
Ważne: Piwa proszę komentować i oceniać w dziale Piwo konkretnie, a w tym dziale proszę się powstrzymać od oceny piwnego asortymentu, bo jednym dane piwa smakują, a innym nie.
Zasady opisywania lokali:
1) Bardzo proszę o opisywanie każdego lokalu w osobnym temacie,
czyli jeden lokal, jeden temat
2) nazwa tematu powinna mieć strukturę:
miasto, adres, nazwa lokalu
Jeżeli zaś miasto zostało wydzielone jako osobny dział:
adres, nazwa lokalu
Z góry dziękuję za stosowanie się do tych prostych zasad. Mam nadzieję, że ułatwi nam to poruszanie się po tym dziale
Ważne: Piwa proszę komentować i oceniać w dziale Piwo konkretnie, a w tym dziale proszę się powstrzymać od oceny piwnego asortymentu, bo jednym dane piwa smakują, a innym nie.
Od wczoraj już działa. Strona WWW w przygotowaniu.
Info z FB:
Od dziś na kranach zaczną sie pojawiać piwa od naszych przyjaciół. Browar PINTA, AleBrowar, Browar Widawa / Gospoda pod Czarnym Kurem, Browar Podgórz, Browar Bednary, Browar Szałpiw.
Na stracie w piątek było 19 piw lanych, wszystkie z Pracowni Piwa. Jedno z nich to debiut - Double Hey Now (świetne zresztą). Ceny piw: 8-10 za 400 ml, 4-5 za 200 ml (małe to połowa ceny dużego). Droższe były jedynie Mr. Hard (barley wine) i Mr. Hard Rocks (RIS): 16 i 8 zł.
Na otwarciu sporo ludzi mimo braku szerszej informacji o tym (podobno pojawiła się na facebooku w dniu otwarcia). Samo wnętrze na razie dość zimne, biało-szare, za to piwa bardzo dobre.
Na otwarciu sporo ludzi mimo braku szerszej informacji o tym (podobno pojawiła się na facebooku w dniu otwarcia).
hehe, teorie spiskowe biorą się z braku wiedzy. Tak też powstają mity, tu mamy zalążek.
Milicki Browar Rynkowy Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2
"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson No Hops, no Glory :)
To nie teoria spiskowa. Otwarcie było zaplanowane na piątek, ale nie było wcześniej szerzej reklamowane z powodu braku kompletu formalności.
od 24 lipca było ogłoszenie, że otwarcie 01.08.14
Milicki Browar Rynkowy Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2
"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson No Hops, no Glory :)
To mimo wszystko dość późno, nieprawdaż? Widać pocztą "pantoflową" poszło skuteczniej i była frekwencja. Jak dla mnie kolejny lokal do zaliczenia już za dwa tygodnie.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
To mimo wszystko dość późno, nieprawdaż? Widać pocztą "pantoflową" poszło skuteczniej i była frekwencja. Jak dla mnie kolejny lokal do zaliczenia już za dwa tygodnie.
Lokal o dość surowym wystroju, ale mniemam, że będzie się zapełniał trofeami z eventów Pracowni. Trafiłem akurat na pustki, ale piwa i personel pierwsza klasa. Wydaje mi się, jednak, że przy większych spotkaniach dwa kibelki to za mało. Tym bardziej, że szykuje się dolna sala.
Taka techniczna uwaga: krzesła barowe powinny mieć podpórkę na stopy na jakiejś sensownej wysokości. U Was ta wysokość jest odpowiednia, ale dla ludzi ze wzrostem + 200[cm]
„Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”
"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".
Comment