Brzeg, Armii Krajowej 24, Piwnica

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Krzysiu
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.02
    • 14936

Brzeg, Armii Krajowej 24, Piwnica

Piwnica, ul. Armii Krajowej.

Maleńki lokal w płytkiej piwnicy. Wejście od frontu. Dwa pomieszczenia, w pierwszym nieduzy bar, dwa stoliki i jakiś automat do gry, w drugim kiszkowatym i ciasnym czter stoliki. Wystrój w zamiarze przytulny, dość ładny. Kibel schludny i czysty. Piwo Warka Strong (3.50, 2.50), Żywiec.
    Usłyszałem komentarz: "taki wielki facet, a takie małe piwo zamawia"

Related Topics

Collapse

• Alkoneser
    Browary restauracyjne w Polsce
    Alkoneser
    Cześć,
    mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
    2024-08-05, 11:26
  • ART
    Piwnica Świdnicka, Rogaś
    ART
    przez ojca Wernera przywizione, z dużą dozą ostrożności wychylone. Choć Dadek szczęścia nie miał do innych piw na miejscu:
    https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...%C5%9Bwidnicka

z Rogasiem biedy...
    2023-12-27, 23:48
  • ART
    Skierniewice, Reymonta 33, Piwnica Browar Strakacza
    ART
    Od 3 czerwca 2023 w zachowanych piwnicach browaru Strakacza mieści się klimatyczna restauracja z kuchnią bałkańską ale i co ciekawszym piwem.

Wejście dość niepozrne, pewnie nie zajrzałbym nie wiedząc wcześniej co tu jest.

Nadbudwa nad historyczmymi piwnicami jest...
    2025-05-24, 14:21
  • zasada
    Poznań, Sikorskiego 38, Piwnica
    zasada
    W działającym od ok.2 lat małym sklepie specjalistycznym, w początku marca otworzył sie mini-pub. Cztery stoliki, cztery krany, przynajmniej jeden pozwala na nalewanie do pojemników zapewniających brak kontaktu z tlenem. O ile zauważyłem, dominuje Dziki Wschód.
    Małe piwo 14, duże 18....
    2024-03-24, 17:39
  • darekd
    Piwnica Świdnicka, Kozioł
    darekd
    Piwnica Świdnicka spod wrocławskiego ratusza warzy i butelkuje swoje piwo.

Ich Pils (Kur), który piłem na miejscu uważam za udane piwo. Koźlaka piłem z butelki.

Ekstr. 17%
    Alk. 7,5%

Aromat - słodowy, ciastka maślane, no jest masełko, suszone słodsze...
    2023-01-12, 00:00
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...