Ciechanowiec, Pl. 3 Maja, Restauracja i Bar Astoria

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • grzech
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.04
    • 4592

Ciechanowiec, Pl. 3 Maja, Restauracja i Bar Astoria

Jakoś wcześniej nie było okazji...

Ciechanowiec, miasteczko nad Nurcem, południe woj. podlaskiego; Muzeum Rolnictwa (ekspozycje rolnicze, skansen budownictwa wiejskiego, ogród botaniczny, Muzeum Weterynarii).
    Miejsce urodzenia i pracy twórczej ks. Jana Krzysztofa Kluka - przyrodnika doby Oświecenia, barokowy kościół, dziewiętnastowieczna cerkiew, górka, gdzie kiedyś stał zamek Kiszków (rozprawili się z nim Szwedzi). Ciekawostka - miasto należy do dwóch diecezji. Chyba tylko Warszawa ma podobnie.

Restauracja "Astoria"

Plac 3 Maja. Jedyna restauracja w mieście. Podają lanego Lecha i Tyskie 2,00/3,00 zł. Parę butelkowych po 3,00-3,50 zł. Trochę jedzenia, jak to w restauracji.

Jeśli się odważę, będą relacje z innych miejsc.
  • grzech
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.04
    • 4592

Astoria - Bar

W tym samym budynku co restauracja. Typowa piwodajnia, klientela raczej starsza (w tym miejscu był kiedyś Bar Uniwersalny). Leją Żubra, Herbowe i Łomżyńskie w cenie 2,0zł / 3,0 zł.

We wspomnianej już wcześniej kawiarni Żywiec kosztuje już 4 zł.

Comment

Related Topics

Collapse

• Alkoneser
      Browary restauracyjne w Polsce
      Alkoneser
      Cześć,
      mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
      2024-08-05, 12:26
    • ART
      Zawiercie, ul. 3 Maja 25, Moon Lark POINT
      ART
      Świeżo otwarty lokal browaru Moonlark, znajduje się w centrum Zawiercia, przy jednej z głównych ulic miasta w zabytkowej zabudowie śródmieścia.

Najbliższy przystanek to „3 Maja – Sklep Złotnik”, około 100 m od lokalu. Dworzec kolejowy też pod nosem.

Godziny otwarcia (pewnie...
      2025-07-06, 14:01
    • pebejot
      Zduńska Wola, Św. Maksymiliana Marii Kolbego 4, Staropolski Ogródek Piwny
      pebejot
      Browar Staropolski od dawna miał swój sklep firmowy, a teraz dorobił się firmowej restauracji.
      Restauracja znajduje się 50 metrów od browaru i nosi skromną nazwę "Ogródek Piwny", ale w rzeczywistości jest na bogato.
      Na sporej powierzchni znajduje się cały kompleks -...
      2024-10-19, 10:24
    • ART
      Bydgoszcz, Marii Skłodowskiej Curie 14, Palanyca. Restauracja ukraińska
      ART
      Odwiedzone we wrześniu, zapomniałem opisać a miejsce jest warte zajrzenia. W ofercie kilka piw z browarów Mykulin i Veles, Dwa lub trzy krany i do tego trochę butelek.

Smaczna kuchnia, miła obsługa, cenowo całkiem pzyjaźnie. Jest zacieniony ogródek przed lokalem.

...
      2024-03-24, 14:22
    • ART
      Chęciny, ul. Ogrodowa 1A, Resursa Chęcina Restauracja & Browar & Noclegi
      ART
      Świeżo otwarty (2025.08.01) browarek restauracyjny.

Lokal mieści się w malowniczym miasteczku Chęciny, u podnóża słynnego Zamku Królewskiego, będącego główną atrakcją regionu. Okolicę charakteryzuje historyczne centrum z zabytkową zabudową, klasztorem franciszkanów, synagogą...
      2025-08-12, 17:23
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...