Po ponad dwóch latach w miejscu Bierhalle pojawił się nowy lokal - hotel połączony z browarem restauracyjnym.
W samym centrum miasta, nieopodal Ratusza. Nie da się nie zauważyć.
Dwupoziomowy lokal serwuje własne piwo (na tę chwilę dostępnych jest 5 piw, ale kranów jest 7)
Obecnie w ofercie:
- Pils
- Marcowe
- Pszeniczne
- Milk Stout
- AIPA
Można zjeść dania kuchni polskiej i regionalnej (próbowałem smacznej babki ziemniaczanej) . Na dzień dzisiejszy ceny przystępne.
O jakości produktów na tę chwilę szerzej się nie wypowiadam - napiszę tylko, że AIPA bardzo dobra.
Zarówno na górze jak i na dole są TV, w dolnej części można trafić na imprezy taneczne (czytaj: rypanka muzyczna).
W samym centrum miasta, nieopodal Ratusza. Nie da się nie zauważyć.
Dwupoziomowy lokal serwuje własne piwo (na tę chwilę dostępnych jest 5 piw, ale kranów jest 7)
Obecnie w ofercie:
- Pils
- Marcowe
- Pszeniczne
- Milk Stout
- AIPA
Można zjeść dania kuchni polskiej i regionalnej (próbowałem smacznej babki ziemniaczanej) . Na dzień dzisiejszy ceny przystępne.
O jakości produktów na tę chwilę szerzej się nie wypowiadam - napiszę tylko, że AIPA bardzo dobra.
Zarówno na górze jak i na dole są TV, w dolnej części można trafić na imprezy taneczne (czytaj: rypanka muzyczna).

Ale jakoś się udało
. Z warzelni roznosiły się piękne zapachy warzonej akurat pszenicy, a przy pracy zastałem dwóch znanych w piwnym światku piwowarów - znanego już długo Czesława Dziełaka i trochę krócej Dawida Bobryka czyli zdobywcę Grand Championa 2017
. Dosiadłem się do "ławy służbowej" tuż przy warzelni, zamówiłem piwo (chłopaki pili firmową wodę sodową z krachli
.
.
podał mi szklankę wody abym przepijał po każdej próbce. Nigdzie jeszcze mnie to nie spotkało.
Comment