Białystok, Kardynała Wyszyńskiego, Kuchnia Domowa

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • grzech
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.04
    • 4592

Białystok, Kardynała Wyszyńskiego, Kuchnia Domowa

Ogólnie rzecz biorąc to w Białymstoku trudno znaleźć lokale z piwem w pojęciu "browarbizowym". Za to, dla poszukiwaczy lokalnych specyjałów coś się znajdzie. W okolicy dworca PKS, idąc w górę ulicą Kardynała Wyszyńskiego należy minąć Mekdonalda i w ciągu pawilonów, po ok. 50 metrach znaleźć można skromnie wygladajacy lokal. Zjadłem tam największe i najsmaczniejsze kartacze w swoim życiu. Kosztowały mnie 9 zł z herbatą. Dla zdesperowanych jakieś piwa puszkowe.
    Ważne - chcąc zamówić kartacze trzeba poprosić o KLUSKI ŚLĄSKIE.
    Inne, tanie dania barowe na zamówienie także były.
  • grzech
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.04
    • 4592

Przechodziłem obok. Zauważyłem poprawę wystroju oraz... nalewak Łomży. Na drzwiach zaś napis "Łomża 3,50 zł". Pewnie wpadnę następnym razem na "kuchnię domową".

Comment

Related Topics

Collapse

• Ahumba
      2025.09.05-07 - BIAŁYSTOK, 1 Białostocki Festiwal Kraftu
      Ahumba
      Ponad 30 nalewaków z kraftowymi piwami...
      Muzyka na żywo - również kraftowa, bo stworzona przez białostockich muzyków!
      Grill i chillout na leżakach!
      Lokalizacja - plac przy Nowym Świecie 2 - WEJŚCIE tylko przez Restaurację Kurra
      Start
      2025-09-05
      Koniec
      2025-09-07
      Adres
      Białystok, Nowy Świat 2
      wczoraj, 15:52
    • heckler
      Gliwice, Stefana Wyszyńskiego 14C, Miedziana-craft beer&chill
      heckler
      Od stycznia Gliwice mogą pochwalić się nowym browarem, lub browarkiem, gdyż nie wiem czy to nie najmniejszy legalnie działający browar w naszym kraju. Jeżeli się mylę to sorki i proszę o sprostowanie.
      Sprzęt to warzelnia o pojemności, tylko 200 l, a tanki są tylko dwa i maja
      ...
      2023-03-31, 08:24
    • grzech
      Białystok, Kardynała Wyszyńskiego 2/1, Koral
      grzech
      Bar na parterze DH "Koral", ul. Kardynała Wyszyńskiego, blisko dworca PKS.

Piwodajnia dojlidzka. Lokal raczej mało wyszukany. Magnat 3,9 zł, Żubr 3,8 zł, Herbowe 3,7 zł. Nie uwzględniono piw 0,3 l. Pełna gama Dojlid w butelkach plus parę popularnych krajowych w cenie...
      2001-07-26, 14:41
    • Alkoneser
      Browary restauracyjne w Polsce
      Alkoneser
      Cześć,
      mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
      2024-08-05, 12:26
    • PedroC
      Mińsk Mazowiecki, ul. Stefana Kardynała Wyszyńskiego 18, MarcPol
      PedroC
      Nie robiłem tu zakupów przez dłuższy czas, kiedyś było sporo typowych zagranicznych importów w cenach wyższych niż w Warszawie, typu Hen's Tooth czy Erdinger.

Jakoś tak dzisiaj przechodziłem i tam zajrzałem, a tam odmiana całkowita. Oprócz koncernów i koncernowych importów...
      2016-04-06, 00:53
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...