Jeśli wierzyć menu podanemu na facebooku to w ofercie browaru będą: pils, pszeniczne, witbier, stout i rauchbier.
Gdańsk, Podwale Grodzkie 4, Browar PG4
Collapse
X
-
Wierzyć można, sprawdzać trzeba ...
Docent sprawdził ( oprócz pszenicy )Ochotnicza Straż Piwna
BAZA = 7446Comment
-
Wychodzi na to że w stałej ofercie będzie pils, stout i witbier a pierwszym piwem rotacyjnym będzie rauchbier. Czyli w menu polecają do dań piwo pszeniczne, którego nie będzie. Spoko, można i tak - w sumie jakiś sklep w okolicy się znajdzie.Mona Browar Prywatny, Pruszcz Gdański SłonecznaComment
-
Odwiedziłem PG4 24 czerwca.
Gdańskie minibrowary wprost rozpieszczają lokalizacją.
Najpierw nieopodal dworca głównego Piwna, potem wystarczy przejść na drugą stronę dworca i Lubrow, teraz wręcz na wyciągnięcie ręki z okna pociągu PG4
Bardzo przyjemny lokal ze zjawiskową restauracją, wygodnymi miejscami wszelakiej maści i witającą na wstępnie ślicznie wkomponowaną w całość warzelnią.
Do wyboru były 4 piwa:
- Pils 11,7° / 4,8%
- Witbier 12,6° / 4,9%
- Dry Stout 10,8° / 4,4%
- Sezonowe (Rauchbier)
Wszystkie w stałej cenie 9 zł za 0,3 i 12 zł za 0,5 l.
Każde z piw mogę określić jako poprawne ze szczególnym uwzględnieniem Rauchbier jako najlepsze ze wszystkich.
Jest firmowe szkło, oraz trzy rodzaje firmowych podstawek, a raczej trójkolorowa wersja jednego wzoru.
Jeśli chodzi o kuchnię to testowałem żurek w chlebie (na zdjęciu) i tatar wołowy.
To pierwsze okazało się być rozczarowaniem, nie odnalazłem śladów żurku, w smaku wodzianka z przesadnie dużymi kawałkami niejadalnej kiełbasy, okraszona cebulą i kawałkami sera. Tatar wyśmienity, niestety mikroskopijna porcja nieadekwatna do ceny (23 zł).
Zdjęcia w galerii:
https://www.browar.biz/galeria.php?id=21932
https://www.browar.biz/galeria.php?id=21933
https://www.browar.biz/galeria.php?id=21934
https://www.browar.biz/galeria.php?id=21935
https://www.browar.biz/galeria.php?id=21936
https://www.browar.biz/galeria.php?id=21937Comment
-
Odwiedziłem PG4 24 czerwca.
Gdańskie minibrowary wprost rozpieszczają lokalizacją.
Najpierw nieopodal dworca głównego Piwna, potem wystarczy przejść na drugą stronę dworca i Lubrow, teraz wręcz na wyciągnięcie ręki z okna pociągu PG4
Bardzo przyjemny lokal ze zjawiskową restauracją, wygodnymi miejscami wszelakiej maści i witającą na wstępnie ślicznie wkomponowaną w całość warzelnią.
Do wyboru były 4 piwa:
- Pils 11,7° / 4,8%
- Witbier 12,6° / 4,9%
- Dry Stout 10,8° / 4,4%
- Sezonowe (Rauchbier)
Wszystkie w stałej cenie 9 zł za 0,3 i 12 zł za 0,5 l.
Każde z piw mogę określić jako poprawne ze szczególnym uwzględnieniem Rauchbier jako najlepsze ze wszystkich.
Jest firmowe szkło, oraz trzy rodzaje firmowych podstawek, a raczej trójkolorowa wersja jednego wzoru.
Jeśli chodzi o kuchnię to testowałem żurek w chlebie (na zdjęciu) i tatar wołowy.
To pierwsze okazało się być rozczarowaniem, nie odnalazłem śladów żurku, w smaku wodzianka z przesadnie dużymi kawałkami niejadalnej kiełbasy, okraszona cebulą i kawałkami sera. Tatar wyśmienity, niestety mikroskopijna porcja nieadekwatna do ceny (23 zł).
Zdjęcia w galerii:
https://www.browar.biz/galeria.php?id=21932
https://www.browar.biz/galeria.php?id=21933
https://www.browar.biz/galeria.php?id=21934
https://www.browar.biz/galeria.php?id=21935
https://www.browar.biz/galeria.php?id=21936
https://www.browar.biz/galeria.php?id=21937
No chyba nie do końca
Nie da się przejść od Piwnej na drugą stronę dworca i dotrzeć do Lubrowa.Piwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...Comment
-
Browar odwiedzony 27.06, a więc rozminęliśmy się z pebejotem o 3 dniopisał w swoim poście właściwie wszystko. Piwa są poprawne, klasyczna reprezentacja swoich styli. Ceny jedzenia wysokie, aczkolwiek byłem zadowolony z wielkości porcji i jakości.
Natomiast jest w tym browarze jeden element skandaliczny i jest to cena deseczki piwnej. 4 x 150 ml. kosztuje tam... 32 zł!
Dla porównania, za 4 x 500 ml zapłacimy 48 zł, a za 4 x 300 ml - 36 zł. I to jest dobry slogan reklamowy dla browaru: "możesz wziąć 4 małe piwa... albo zapłacić 4 zł mniej i mieć go dwa razy mniej!"Masakra. Nie wiem kto im wymyślił cenę deseczki ale powinien się zgłosić do szpitala psychiatrycznego na badanie kontrolne.
Comment
-
Comment
-
Comment
-
Comment
-
Comment
Related Topics
Collapse
-
Cześć,
mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...-
Channel: Poszukuję miejsca...
-
-
Sierpniową eksplorację nowych browarów Pomorza Zachodniego wypadło mi zakończyć 30.07.2019 w Gryficach. Browar Folga jest częścią dość sporego kompleksu hotelowo-restauracyjnego, powstałego na bazie dawnych magazynów, a oddalonego około 600 m od dworca kolejowego. Piętrowe budynki z czerwonej...
-
Channel: Zachodniopomorskie
-
-
W Szczecinie piwosz ma co robić i nudzić się nie może
. Nachodzić się też specjalnie nie musi bo 4 browary znajdują się w ścisłym centrum miasta w odległości max 600 m od siebie.
Browar pod Zamkiem w odległości 200 m za sąsiada ma Wyszaka mieszczącego się w piwnicach historycznego...-
Channel: Zachodniopomorskie
-
-
W Stargardzie (Szczecińskim) bywałem kilka razy, jednak generalnie w kwestiach kolejowych. 26.07.2019 przyjechaliśmy z Wojtazzem (oczywiście pociągiem
) by zwiedzić i napić się piwa w jednym z dwóch ostatnio powstałych w tym mieście browarów ale jedynym restauracyjnym. Przy okazji spaceru...
-
Channel: Zachodniopomorskie
-
-
Od 10.08.2020 z zacną ekipą w postaci Promila i Docenta wybraliśmy się na kilka dni Podlasie, m.in. do Hajnówki. Można by powiedzieć - NARESZCIE! Bo niesamowicie sympatyczny człowiek jakim jest właściciel i piwowar browaru Markowego czyli Marek Dziubonos, zapraszał nas już wielokrotnie....
-
Channel: Browary polskie
2020-09-06, 02:16 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment