Niby byłem nie raz ale uniesień nie było. Dziś rewelacyjnie. Golden October sztos, Tafel pycha, dopiero dopijając szklankę poczułem na końcu posmak karmelu i ostatnia szklanka pils. Moim zdaniem ani czeski ani niemiecki ale bardzo dobry, mocno nachmielony.
PG 4
Collapse
Related Topics
Collapse
-
-
Franz Josef New Wave Rye Lager – @browar.zerom
Alkohol: 4,5% / 11 P / ? IBU
Styl: żytni lager, rye lager
Chmiele: Styrian Golding, Amarillo, Aurum
Uwarzono w: Miejsce warzenia tajne
Mało wyczuwalne to żyto, ale piwo jako nachmielony lagerek - całkiem...-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
Browar restauracyjny w Treviso, zlokalizowany niestety w znacznej odległości od centrum miasta.
Odległość ok. 3 km pokonaliśmy pieszo, ale można dojechać autobusem komunikacji miejskiej za 4 euro.
Po przybyciu na miejscu poczułem się jakbym był gdzieś w Stanach Zjednoczonych....-
Channel: Włochy
-
-
Nowość, większość belgów odkopała receptury na Enkel, co śmielsi uwarzyli bezalkoholowe trapisty i GD też poszedł w temat, więc mamy lekką, a na pewno lżejszą odmianę smoka. 17 blg i tylko 8vol. W zapachu dużo chmielu korzennego lekko prażone jabłka, pieprz, nuta dolna mocno chmielowa...
-
Channel: Belgia
-
-
Týn nad Vltavou to historyczne miasto w Kraju Południowoczeskim, położone po obu brzegach Wełtawy niedaleko ujścia Lužnicy.
Pomimo, że Vltavotýnský pivovar Týn nad Vltavou działa już parę lat, bo od grudnia 2019 roku, jakoś tak nie było okazji go odwiedzić.
Pierwsza pisemna...-
Channel: Czechy
-
- Loading...
- Koniec listy.