w degustatorni jest żywe niefiltrowane więc produkują
Ogłoszenie
Collapse
Zasady działu Knajpy/puby polskie
Zasady opisywania lokali:
1) Bardzo proszę o opisywanie każdego lokalu w osobnym temacie,
czyli jeden lokal, jeden temat
2) nazwa tematu powinna mieć strukturę:
miasto, adres, nazwa lokalu
Jeżeli zaś miasto zostało wydzielone jako osobny dział:
adres, nazwa lokalu
Z góry dziękuję za stosowanie się do tych prostych zasad. Mam nadzieję, że ułatwi nam to poruszanie się po tym dziale
Ważne: Piwa proszę komentować i oceniać w dziale Piwo konkretnie, a w tym dziale proszę się powstrzymać od oceny piwnego asortymentu, bo jednym dane piwa smakują, a innym nie.
1) Bardzo proszę o opisywanie każdego lokalu w osobnym temacie,
czyli jeden lokal, jeden temat
2) nazwa tematu powinna mieć strukturę:
miasto, adres, nazwa lokalu
Jeżeli zaś miasto zostało wydzielone jako osobny dział:
adres, nazwa lokalu
Z góry dziękuję za stosowanie się do tych prostych zasad. Mam nadzieję, że ułatwi nam to poruszanie się po tym dziale
Ważne: Piwa proszę komentować i oceniać w dziale Piwo konkretnie, a w tym dziale proszę się powstrzymać od oceny piwnego asortymentu, bo jednym dane piwa smakują, a innym nie.
See more
See less
Sopot, Polna 55, U przyjaciół
Collapse
X
-
Przepyszna golonka duszona w piwie, bardzo specyficzny posmak (nie wiem jaka to przyprawa) i sosik. Cena dość wysoka (39 zł całe danie) ale rzeczywiście wrażenia smakowe niesamowite, jak dla mnie ta golonka to number two w Trójmieście (number one to w sopockiej Karczmie Irena). Do golonki oczywiście Żywe z kija w cenie 6 zł.
Otwarty już jest ogródek, bardzo specyficzny;-) w tym miejscu czlowiek ma wrażenie, że Sopot to kilka chałup na krzyż, polecam wszystkim, którzy nie lubią tłoków na Monciaku i w okolicach.golonka – główny powód, dla którego Bóg stworzył świnię
(...) do gospody wszedł Szwejk, który kazał sobie podać ciemne piwo, dodając znacząco:
- Bo w Wiedniu też dziś mają żałobę.
Comment
-
Comment