Sensacja roku. Primator z beczki w Gdańsku! W postaci Premium i Weizena. Ponoć od mniej więcej tygodnia.
Cena to 8 za duże i 6 za małe. Oprócz tego Hu***ken , Żywiec i Paulaner. Młodzież pije Primatora oraz Ciechana, niby fajnie ale cóż - z butelki. Ale jest promyczek, który prorokowałem jakiś czas temu.
Cena to 8 za duże i 6 za małe. Oprócz tego Hu***ken , Żywiec i Paulaner. Młodzież pije Primatora oraz Ciechana, niby fajnie ale cóż - z butelki. Ale jest promyczek, który prorokowałem jakiś czas temu.

teraz zrobiło się trochę "nowocześniej", ale przytulnie. Podoba mi się pęk żarówek zwisający z sufitu. No ale hitem są dwa Primatory - Weizen i Premium. Weizen był w piątek znakomity! Treściwy, bogaty w aromat. Początkowo idealnie zbalansowany banan z goździkiem, w miarę ogrzewania goździk wychodził na przód, ale był bardzo rasowy. Naprawdę smaczna warka Weizena. Premium też mnie pozytywnie zaskoczył. Solidna pianka, lekki diacetyl i smaki znane z ...Krakonosa (świeżego). Chyba będę wpadał częściej pomagać osuszać beczki, zwłaszcza że cena rozsądna (jak na wariactwo cenowe w centrum Gdańska).
Sorry
Comment