BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Od stycznia Gliwice mogą pochwalić się nowym browarem, lub browarkiem, gdyż nie wiem czy to nie najmniejszy legalnie działający browar w naszym kraju. Jeżeli się mylę to sorki i proszę o sprostowanie.
Sprzęt to warzelnia o pojemności, tylko 200 l, a tanki są tylko dwa i maja...
Filia piotrkowskiego lokalu. Powstała na jesieni 2020 roku.
Podobnie jak w mateczniku jest nalewak. Na kranie (przed lockdownem) pojawiały się piwa z Browar Jan Olbracht Rzemieślniczy.
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - trochę było.
Gaz - średni.
Barwa - złoto.
Aromat - mineralność i słód.
Smak - słodkawe i zbożowość, lekka trawiastość, start lekka piwnica, nuty ziołowe,...
Nie jestem jakimś wielbicielem "klasycznych" piw dyniowych, ale w 'helowin' byłem zobligowany, więc w drodze spożyłem Dyniamit Pinty a na miejscu porównałem z Dyniowe z Ambera.Dalej uważam, że to nie moja bajka, ale porównawczo całkiem spoko. Ani na + ani na -. Dobra interpretacja...
Restauracja w budynku Ciechana, mieszczącym również hotel. Nowoczesny wystrój, dobra kuchnia, choć stosunkowo droga (dania główne w granicach 40-50 zł). Z beczki nic, z lodówki Ciechan Wyborne, Miodowe i bodajże bezalkoholowe. Wyborne niezłe, lepsze niż się spodziewałem. Do tego kilka...