Częstochowa, Kiedrzyńska, Pijalnia Piwa

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • funt
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2005.01
    • 27

Częstochowa, Kiedrzyńska, Pijalnia Piwa

Na początku trochę o lokalizacji: na mapie nie ma tam nazwy ulicy, ale miejsce to znajduje się na małej uliczce równoległej do Kiedrzyńskiej, a skręca się na tą ulicę z ulicy Worcella i idzie w kierunku ulicy Dekabrystów (hali Polonia). Jest to naprzeciw 4-piętrowych bloków, jakie to występują w tej okolicy.
    Teraz nieco u wyglądzie. Przebudowany jakiś warsztat, prawdopodobnie naprawy samochodów. Wnętrze siermiężne, ale przyjemne. Można przyjść na piwko (towarzystwo ciekawe). Teraz nieco o piwie. Poprzednio był tam lany Namysłów, póżniej świeżutki (naprawdę) Kmicic za około 2,5 zł. Bardzo przyjemne miejsce, kilka parasoli na zewnątrz. Co warte odnotowania, to piwa można się tam napić z grubych PRL-owsich kufli. Niestety z racji tego, że ostatnio rzadko bywam w Częstochowie, nie wiem czy coś się tam nie zmieniło (na gorsze). Wszystkie znaki na niebie i ziemii wskazują, że wpadnę tam w najbliższy weekend. Oby...
    Ostatnia zmiana dokonana przez funt; 2005-07-18, 21:02. Powód: błąd gramatyczny
  • zbysia
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2004.09
    • 907

Ulica jak najbardziej Kiedrzyńska tzw. z włoska controviale, warsztat też ale naprawy rowerów . Przyznaję knajpka klimatyczna, ale dawno nie byłem - od kiedy nie mieszkają już znajomi w tych 4-pietrowych blokach. Można zrobić najazd
    Jutro sobie podjadę na przeszpiegi.
    fANIAtic www.faktoria-ukraina.pl

Comment

Related Topics

Collapse

• heckler
      Kvasice, Horní 7, Pivovárek Dobrá Kára
      heckler
      Kvasice to małe miasteczko leżące tuz koło Otrokowic i Zlina. Pod browar dotarliśmy w sobotnie przedpołudnie i tak szczerze, to nawet nie liczyłem , że kogoś tam zastaniemy. Ładnie odnowiony domek, stojący tuż przy ulicy, a na nim żeliwny szyld z nazwą browaru - Dobrá Kára. Natomiast...
      2025-07-23, 07:59
    • Ahumba
      Chojnice, Szewska 18, Wieśniak Burger w Czeskim Browarze.
      Ahumba
      Jeszcze niedawno w centrum Chojnic były sobie dwa lokaje Czeska Degustatornia i Wieśniak Burger prowadzone przez rodzeństwo. W tym roku połączyły się i koło Bramy Człuchowskiej przy ulicy Szewskiej powstał Wieśniak Burger w czeskim browarze. Wystrojem i klimatem nie umywa się do poprzedniej...
      2025-07-22, 17:31
    • dadek
      Benešov, Táborská 306, Pivovar Ferdinand
      dadek
      Piwa z tego browaru są zapewne znane większości bo dostępne również w Polsce, ja też piłem je wielokrotnie. Jednak nigdy nie było okazji zwiedzić zabytkowych wnętrz browaru, a jest to możliwe zasadniczo raz do roku w drugą sobotę września, gdy odbywają się Pivovarské slavnosti. W tym...
      2023-11-17, 01:48
    • heckler
      Telč-Štěpnice, Slavatovská 307, Ruxusní minipivovar Telč
      heckler
      Nie bywałe, że w tak małej miejscowości powstał trzeci browar. Wiem, Telč to bajkowe miasteczko wpisane na listę UNESSCO, ale niestety czasy się zmieniły i turystów mało. W sumie to praktycznie nie ma ich wcale. W lokalach w większości siedzą tubylcy, przez rynek raz na jakiś czas przejdą...
      2025-07-01, 10:28
    • Ahumba
      Białowieża, Stoczek 16, Fanaberia
      Ahumba
      Chociaż Fanaberia znajduje się przy tej samej ulicy co Browar Przełom to dzieli ich ok 1,5 km. Jest blisko wejścia do Parku Narodowego oraz cerkwi. Sala dość sporo z ogródkiem od strony ulicy, w którym od słońca chronią parasole Browaru Markowego. Zresztą na 6 kranach jest tylko Markowe....
      2025-04-20, 11:44
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...