Ogłoszenie

Collapse

Zasady działu Knajpy/puby polskie

Zasady opisywania lokali:

1) Bardzo proszę o opisywanie każdego lokalu w osobnym temacie,
czyli jeden lokal, jeden temat

2) nazwa tematu powinna mieć strukturę:
miasto, adres, nazwa lokalu
Jeżeli zaś miasto zostało wydzielone jako osobny dział:
adres, nazwa lokalu

Z góry dziękuję za stosowanie się do tych prostych zasad. Mam nadzieję, że ułatwi nam to poruszanie się po tym dziale

Ważne: Piwa proszę komentować i oceniać w dziale Piwo konkretnie, a w tym dziale proszę się powstrzymać od oceny piwnego asortymentu, bo jednym dane piwa smakują, a innym nie.
See more
See less

Cieszyn, ks. I. Świeżego 6, Cieszyński Browar Mieszczański [zamknięte]

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • TeDy_beer
    Senior
    • 06-2011
    • 283

    Podobnie było Bielsku Białej, rok po rewolucjach odwiedziliśmy przypadkowo i.... musielismy czekać na stolik a ruch niesamowity.
    Co do Browaru Cieszyńskiego to nie sądze, że jakość piwa ma znaczenie dla takiego miejsca. Swoją drogą ja trafiałem na dobre i bardzo dobre piwa ich bodajże rauch marzen był świetny mimo iż za wędzonkami nie przepadam. W Polsce to raczej lokalizacja, reklama i cena decyduje o tym kto i w jakiej ilości będzie przybywał do przybytku. Moze w Cieszynie klienteli nie ma, albo browar mienił się wykwitną restauracją. Przykładem dla mnie jest Majer, bylem tam raz parę lat temu piwa przeciętne jak dla mnie, wystrój elegancki i ceny zabójcze, ale Gliwice aglomeracja śląska, więc klient się znajdzie.
    AMEN i :stout:
    Browar Domowy Małe Ale
    Członek Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych

    Comment

    • yoda79
      Senior
      • 01-2013
      • 861

      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Promil03 Wyświetlenie odpowiedzi
      Od początku piwa z Mieszczańskiego były słabej jakości, nie mówiąc już o takich kwiatkach jak dodawanie łyżeczki miodu do Pilsa i sprzedawanie tego jako Miodowe.
      Mistrzostwo

      Comment

      • pioterb4
        Senior
        • 05-2006
        • 4322

        Właśnie paradoksalnie jakość piwa wcale nie musi przekładać się na ruch w lokalu. Tak jak już powiedziano, dla takich przybytków lokalizacja i wystrój mają chyba większe znaczenie. Znam już co najmniej kilka browarów restauracyjnych których produkcja regularna woła o pomstę do nieba i co najgorsze na brak gości nie narzekają. Ostatni przypadek - Kujański Joker.

        Comment

        • Cooper
          Senior
          • 11-2002
          • 6055

          Nie sądze ażeby kiepskie piwo (byłem raz, osobiście jedno czy 2 z ich oferty zapamiętałem jako OK) było powodem upadku browaru. Gro kupujących u nich piwo to nie koneserzy z browarBizu a zwykli goście tacy jak w innych pubach/restauracjach którzy piją piwo bez większych emocji sensorycznych. Nawet jeśli kilku z nim dały się we znaki jakieś emocje negatywne to wątpię by robił z tego jakąś większą sensację. Powod upadku browaru pewnie leży gdzie indziej a jaki on był to wie pewnie tylko właściciel. Być może spodziewał się większych kokosów z tego biznesu, nie wiem.
          Tak czy siak szkoda zawsze zamkniętego browaru. Mam nadzieję że niebawem jego lukę w mieście zapełni kolejny craft.
          Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
          1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

          Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

          Comment

          Przetwarzanie...
          X
          😀
          🥰
          🤢
          😎
          😡
          👍
          👎