Trafiłem przypadkiem szlajając się po centrum - był akurat dzień wyborów prezydenckich i sporo rzeczy było pozamykanych, a 30 stopni wywoływało pragnienie. Miejscówka mała, ale przemiły pan za barem, pomimo problemów z dogadaniem się, spowodowało że zechciało mi się to miejsce opisać. Piwa z Cuello Negro (https://www.cuellonegro.cl) - średnie, szczególnie że nie było żadnej ipy na kranie. Ale lager dobrze ugasił pragnienie, a stout był przyjemnie wytrawny. Z tego co widziałem, mają podstawową wyżerkę.
Santiago, Amunategui 74, Cervecería Delibeer
Collapse
Related Topics
Collapse
-
Gigantyczny browar restauracyjny założony w 2021 roku, choć legenda głosi, że w tym miejscu piwo warzyło się już w 1888 roku.
Logotypem browaru jest flaming z szyszką chmielową.
Browar znajduje się w dzielnicy Wynwood, niedaleko Biscayne Blvd, reprezentacyjnej ulicy Miami....-
Channel: USA
-
-
Browar rzemieślniczy założony przez trzech braci w 2003 roku.
Mieści się w spokojnej i kulturalnej dzielnicy z nocnym życiem wśród wielu barów i modnych lokali w stylu burger bar, coffe style czy sandwich life.
Lokal minibrowaru ukryty jest w bocznej uliczce. Jest dosyć skromny,...-
Channel: Kolumbia
2020-03-17, 14:03 -
-
Browar rzemieślniczy założony w 2017 roku z dwoma firmowymi lokalami w stolicy Kolumbii.
Jeden znajduje się 7,3 km od centrum, drugi w sercu miasta, przy Carrera 5, niedaleko słynnego muzeum złota.
Znakiem rozpoznawczym Lateral jest charakterystyczny logotyp browaru z przekreśloną...-
Channel: Kolumbia
2020-03-09, 12:52 -
-
Minibrowar Ixbalanque Cerveceria Artesanal otwarto w 2017 roku. Browar zlokalizowany jest przy drodze Carretera El Salvador w kilometrze 25.5 km licząc od stolicy.
Firmowy lokal minibrowaru mieści się w samym sercu Guatemala City przy głównym placu z zabytkowym kościołem i historyczną...-
Channel: Gwatemala
2019-01-06, 21:10 -
-
Social Cerveza Pilsener
Alkohol 5%, butelka 355 ml.
Piana niewielka, nietrwała. Barwa słomkowa.
W smaku zdecydowanie kwaskowe ze śladową goryczką. Dominują nuty cytrusowe i jabłkowe o cydrowo-drożdżowym charakterze. Czuć też niewielką metaliczność....-
Channel: Gwatemala
2019-08-28, 20:35 -
- Loading...
- Koniec listy.