Białoruś, Gomel, Sovietskaja 11, Bar Becker [zamknięte]

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19319

Białoruś, Gomel, Sovietskaja 11, Bar Becker [zamknięte]

Lokal firmowy gomelskiego browarku Bekker (Becker). Warzą 1 piwo i to lagera, ale jest to takie klasyczne piwo, jak może być z małej piwowarni. Sam lokal trochę mnie zaskoczył, bo spodziewałem się mordowni, a była to sympatyczna knajpka z niewyszukanym jedzeniem i dość drogim piwem jak na Gomel. Niemniej nie było czego żałować. Poza zagranicznymi markami na licencji było jeszcze jedno lokalne piwo - Bastogne z nowego browaru z Soligorska Brauning Bier. 4 ruble za gomelskie 0,5 litra i tyleż samo za soligorskie.

Related Topics

Collapse

• rohozecky
    Zalesie Górne, Pionierów 36, La Familia [zamknięte]
    rohozecky
    Jedna z trzech niezłych włoskich restauracji/pizzerii w miejscowości. Wyróznia się tym od niedawna, że na nalewaku pojawił się Zwierzyniec Pils i Witbier. Pils chyba po 16/18.
    2025-04-09, 16:23
  • Serokomlak
    Islandia, Borgarnes, Brugghús Steðja / Stedji Brewery [zamknięte]
    Serokomlak
    Część wpisów w sieci sugerowała, że browar ten już nie działa, inne nie. Ale po pierwsze nie zawsze warto wierzyć informacjom z wizytówki na profilu firmy na Google (pamiętajmy, że to nie opisywana firma jest administratorem tych danych - tylko Google, a bywa, że internetowy gigant publikuje...
    2025-01-19, 21:34
  • iron
    Gaffel Becker, Perlenzauber Gypsy Brewing
    iron
    Piwo numer jeden z kalendarza adwentowego.
    .
    Piana drobnopęcherzykowa.
    Kolor słomkowo-żółty.
    Zapach lekko kwiatowy
    Smak przyjemny lekko słodowy złamany chmielem z lekkim miodowym posmakiem.

Całkiem przyjemne delikatne piwo w stylu bodajże koelsch...
    2024-12-01, 23:13
  • heckler
    Krnov, Říční okruh 123/10, Minibrowar Arogant [zamknięte]
    heckler
    Małe, przygraniczne miasteczko Krnov może poszczycić się drugim browarem. Arogant, taka nazwę dla browaru wymyślił właściciel i mieści się on w pięknym, starym budynku dawnego lodowiska. Jak na początku rozmowy podkreślił Petr, browarek jest mały, ale mój, a na dodatek powstał bez...
    2023-09-12, 08:52
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...