Lokal firmowy gomelskiego browarku Bekker (Becker). Warzą 1 piwo i to lagera, ale jest to takie klasyczne piwo, jak może być z małej piwowarni. Sam lokal trochę mnie zaskoczył, bo spodziewałem się mordowni, a była to sympatyczna knajpka z niewyszukanym jedzeniem i dość drogim piwem jak na Gomel. Niemniej nie było czego żałować. Poza zagranicznymi markami na licencji było jeszcze jedno lokalne piwo - Bastogne z nowego browaru z Soligorska Brauning Bier. 4 ruble za gomelskie 0,5 litra i tyleż samo za soligorskie.
Białoruś, Gomel, Sovietskaja 11, Bar Becker [zamknięte]
Collapse
Related Topics
Collapse
-
Jedna z trzech niezłych włoskich restauracji/pizzerii w miejscowości. Wyróznia się tym od niedawna, że na nalewaku pojawił się Zwierzyniec Pils i Witbier. Pils chyba po 16/18.
-
Channel: Archiwum
-
-
Część wpisów w sieci sugerowała, że browar ten już nie działa, inne nie. Ale po pierwsze nie zawsze warto wierzyć informacjom z wizytówki na profilu firmy na Google (pamiętajmy, że to nie opisywana firma jest administratorem tych danych - tylko Google, a bywa, że internetowy gigant publikuje...
-
Channel: Islandia
2025-01-19, 21:34 -
-
Piwo numer jeden z kalendarza adwentowego.
.
Piana drobnopęcherzykowa.
Kolor słomkowo-żółty.
Zapach lekko kwiatowy
Smak przyjemny lekko słodowy złamany chmielem z lekkim miodowym posmakiem.
Całkiem przyjemne delikatne piwo w stylu bodajże koelsch...-
Channel: Niemcy
2024-12-01, 23:13 -
-
Małe, przygraniczne miasteczko Krnov może poszczycić się drugim browarem. Arogant, taka nazwę dla browaru wymyślił właściciel i mieści się on w pięknym, starym budynku dawnego lodowiska. Jak na początku rozmowy podkreślił Petr, browarek jest mały, ale mój, a na dodatek powstał bez...
-
Channel: Czechy
-
- Loading...
- Koniec listy.