Browar zlokalizowany w ścisłym centrum, niedaleko rynku. Lokal zajmuje cały parter i piwnice zabytkowej kamienicy. Wnętrze urządzone nowocześnie z wyeksponowanymi, lśniącymi kadziami zaraz koło baru. Jednym ze współwłaścicieli lokalu jest pan z browaru Joe's Garage.
W sobotnie popołudnie lokal zapełniony w 80%( U Pasaka było prawie pusto).
Schodząc (idąc do WC) schodami w dół dojdziemy do drugiej sali z wyszynkiem. Sala jest dużo mniejsza niż ta na górze i w sobotę była nieczynna. Za to na końcu sali, koło baru przez duże szklane drzwi możemy podziwiać prawie całą instalację browaru.
Polecane piwa to:
Jasna 12-ka 40/26Kc wyśmienita!! Tylko U Lenocha piłem lepszą.
Nevada Summer 11-ka 44/28Kc. również bardzo smaczne piwo!
Amber Ale 12-ka 45/29Kc. smaczne.
Black Ale 12-ka 45/29Kc nie próbowałem.
IPA 16-ka 48/30KC j/w
Pszenica 12-ka 44/28Kc. Tak jak już kiedyś pisałem nie przepadam za pszenicą i ciemnymi piwami. Nie pijam ,ipowatych, jest to dla mnie niesmaczne piwo. Dla tego nie chcę oceniać. Akurat ta pszenica była po prostu smaczna, małe na pół z żoną wypiłem.
Ostatnie piwo to: La Trapp 18-ka 55Kc. za 0,3l. Smaczne, ciekawe typu belgijskiego.
Śmiało mogę również polecić przystawki. Próbowaliśmy pasztetu z kaczej wątróbki, oraz galaretki drobiowe. Bardzo smaczne.
Myślę że reszta serwowanych potraw również będzie smaczna. Według mnie najlepsze piwo w Pilznie. Browar do obowiązkowego odwiedzenia.
Czynne codziennie od godz. 11-ej.
W sobotnie popołudnie lokal zapełniony w 80%( U Pasaka było prawie pusto).
Schodząc (idąc do WC) schodami w dół dojdziemy do drugiej sali z wyszynkiem. Sala jest dużo mniejsza niż ta na górze i w sobotę była nieczynna. Za to na końcu sali, koło baru przez duże szklane drzwi możemy podziwiać prawie całą instalację browaru.
Polecane piwa to:
Jasna 12-ka 40/26Kc wyśmienita!! Tylko U Lenocha piłem lepszą.
Nevada Summer 11-ka 44/28Kc. również bardzo smaczne piwo!
Amber Ale 12-ka 45/29Kc. smaczne.
Black Ale 12-ka 45/29Kc nie próbowałem.
IPA 16-ka 48/30KC j/w
Pszenica 12-ka 44/28Kc. Tak jak już kiedyś pisałem nie przepadam za pszenicą i ciemnymi piwami. Nie pijam ,ipowatych, jest to dla mnie niesmaczne piwo. Dla tego nie chcę oceniać. Akurat ta pszenica była po prostu smaczna, małe na pół z żoną wypiłem.
Ostatnie piwo to: La Trapp 18-ka 55Kc. za 0,3l. Smaczne, ciekawe typu belgijskiego.
Śmiało mogę również polecić przystawki. Próbowaliśmy pasztetu z kaczej wątróbki, oraz galaretki drobiowe. Bardzo smaczne.
Myślę że reszta serwowanych potraw również będzie smaczna. Według mnie najlepsze piwo w Pilznie. Browar do obowiązkowego odwiedzenia.
Czynne codziennie od godz. 11-ej.

.
. Jednak nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło (albo po prostu miałem farta) bo nie zdążyłem dopić pierwszego piwa gdy do lokalu wszedł ze swoimi gośćmi Josef Krýsl
. Nawet mnie poznał, przywitaliśmy się serdecznie chwilkę rozmawiając, ale przecież nie mogłem mu dłużej zawracać głowy gdy miał spotkanie. Jednak po chwili podszedł młody sympatyczny barman, z którym wcześniej chwilę rozmawiałem o piwach pana Krýsla i wizycie w jego browarze/domu sprzed trzech lat - "szef powiedział że pewnie by pan chciał zobaczyć browar, jeśli tak to zapraszam". No pewnie że chciałem więc po chwili zeszliśmy do piwnicy.
. Szkoda też, że piwa są coraz droższe.
Comment