Wspieraj BroBiz! BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników.
Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób.
Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających.
Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!

České Budějovice, Hroznová 187/34, Pivovar Solnice

Collapse
X

Treść dla wspierających

Treść dostępna jest dla osób, które wspierają działanie Browar.Bizu.

To nic nowego. Za wszystko, co tu widzisz (i za to, czego jeszcze nie widzisz), ktoś płaci — pracą, wiedzą albo pieniędzmi.

Browar.Biz to miejsce bez reklam, sponsorów i ukrytych interesów. Istnieje wyłącznie dzięki ludziom, którzy uznali, że warto.

Aktualny poziom wsparcia: 21%

To cel finansowy umożliwiający podstawowe działanie serwisu.

Możesz wesprzeć Browar.Biz na dwa sposoby:

• 💛 Wsparcie finansowe
    Jeśli możesz i chcesz — pomóż utrzymać serwis.
    Zaloguj się i wspieraj
  • ✍️ Wkład merytoryczny
    Napisz coś piwnego. Załóż temat lub dołącz do dyskusji.
Zaloguj się i napisz coś na ten temat Utwórz nowy wpis (w wybranym dziale)

Related Topics

Collapse

• dadek
    Solnice České Budějovice, Solnice 12°
    dadek
    Barwa jasnozłota, piwo klarowne.
    Piana piękna, wysoka i gęsta, długo się utrzymująca, mocno lepiąca szkło z zaznaczonymi kręgami.
    Po wypitych wcześniej przesadnie słodowych piwach 10° i 11° z tego browaru, byliśmy lekko zaniepokojeni zamawiając 12°. A tu miła niespodzianka....
    2020-08-01, 00:38
  • dadek
    Solnice České Budějovice, Solnice polotmavá 11°
    dadek
    Na polotmavé raczej nie wygląda. Luklaz zamówił trochę wcześniej niż ja i było bursztynowe z lekkim zmętnieniem. Ja po około 20 minutach dostałem jakby zupełnie inne piwo - było mocno mętne przez co wydawało się ciut jaśniejsze. Na moje wątpliwości kelnerka zwróciła się do głównego...
    2020-07-31, 14:37
  • dadek
    Solnice České Budějovice, Pšeničné
    dadek
    Parametry: ekstrakt: 11°, alkohol, 4,9%, IBU 13. Tajemniczych tutejszych jednostek MJH tym razem nie zastosowano.
    Barwa żółta, całkowicie mętne, piana bielutka, bardzo gęsta, dość trwała, krążkująca na szkle.
    Aromat wyraźny, typowo pszenicznie słodowy, z mocną nutą goździków,...
    2020-07-31, 14:09
  • dadek
    Solnice České Budějovice, Solnice 11°
    dadek
    Kolor jasnozłoty, lekko zmętnione.
    Gęsta, drobnopęcherzykowa piana, przy podaniu na 5 cm, utrzymuje się dość długo, zostawia plamy na szkle.
    Porównując z pitą wcześniej 10°, wrażenie miodowej słodowości jest jeszcze silniejsze, czyli po prostu przegięte. Do tego dochodzi...
    2020-07-31, 13:45
  • dadek
    Merklín, Za školou 383, Pivovar Petr Petružálek
    dadek
    Do Merklína nie dojedziemy pociągiem, choć taka stacja kolejowa znajduje się na sieci kolejowej České Republiky. Jednak jest zupełnie gdzie indziej bo koło Karlových Varů. Ten Merklín z browarkiem znajduje się około 30 km na południe od Pilzna, dojazd zapewniają autobusy ze stacji kolejowej...
    2023-05-16, 00:44
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...