Cvikov razy pięć! Pół litra za 39 koron. Dziesiątka mniam dwunastka gulp!
Praha, Vodičkova 12/5, Pivovarská restaurace Sladovna
Collapse
X
-
W Cvikovie kuchnia była bardzo dobra, ciekawe czy udało im się odtworzyć ją w tym miejscu.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
zapomniałeś o powrocie do kraju. Bo tutaj na Ciebie czeka kwarantanna.
Comment
-
-
Jeżeli jesteś zaszczepiony DWIEMA dawkami (pomijam szczepionkę JJ) to jak najbardziej.
Ps. Zapomniałem jeszcze o jednym. Od drugiej dawki musi minąć 14 dni. Ale to także wiesz, prawda?Ostatnia zmiana dokonana przez abernacka; 2021-06-04, 13:04.Comment
-
Jedzenie - a to różnie: zamówiliśmy szparagi z grilla, a bardzo miły i całkiem dobrze władający polskim pan kelner przyniósł penne ze szparagami. Penne, czyli jak sama nazwa wskazuje - lane kluseczki.
Tatar - ech, mielony a nie siekany, żonie nie podobało się, że z dużą ilością czosnku. Za to żeberka, no... żeberka świetne.Comment
Related Topics
Collapse
-
Do stycznia 2020 roku pod tym adresem przez 27 lat działał Novoměstský pivovar. Był to pierwszy nowy browar otwarty w Pradze w XX wieku (jesień 1993).
Powodem zamknięcia było podobno wygaśnięcie umowy wynajmu lokalu, ale jak było na prawdę pewnie się nie dowiemy.
Nowa...-
Channel: Czechy
-
-
Firmowa restauracja browaru Moravia ulokowana tuż obok niego. Wnętrze jasne, bardzo przyjemnie urządzone, jest przytulnie i zarazem swojsko po czesku. W głównej sali dominuje jasne drewno, kwadratowe słupy podtrzymują takież belki sufitowe i strop. Stoły, tak duże 6-osobowe, jak i mniejsze...
-
2022-02-09, 01:30 -
-
Osseg ma dwa browary. Ten praski znajduje się na Vinohradach:
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...r-ossegg-praha
Ruthard American Red Ale
11,5% ekstr.,...-
-
-
ŘÍMSKÁ PIVOVAR, tak po zmianie właścicieli obecnie nazywa się stary browar Ossegg. Zmiana dokonała się w połowie tego roku, niestety piwowar pozostał ten sam i piwa jak były, tak dalej kiepskie są. Szkoda, liczyłem na coś nowego, smaczniejszego. Na kranach cztery piwa plus dwa specjały. Skusiłem...
-
-
-
Do Kvasic powróciliśmy po trzech tygodniach. Ale tym razem udaliśmy się do Restaurace Sportareál, gdzie według zapewnień właściciela browaru Dobrá Kára
bywa ich lane piwo.
Owszem, piwo było, ale niestety tylko jedno pod postacią jasnej 10-ki. Piwo smaczne, ciut inne od tradycyjnej...-
2025-08-11, 06:20 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment