Hradec Kralove, Velké nám. 130, Minipivovar Rambousek

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kopyr
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2004.06
    • 9475

Hradec Kralove, Velké nám. 130, Minipivovar Rambousek

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
    No a my za to w Hradcu w Rambousku

Zapomniałam dodać: zwiedzanie browaru: codziennie od 12.00 do 15.00, oprócz niedziel (a może też i sobót, w każdym razie w dni powszednie jest możność zwiedzania).
    Gdzie ten Rambousek jest? Złaziłem całe Namesti i za cholerę nie mogłem go znaleźć, stwierdziłem nawet, że chyba już nie funkcjonuje.
    blog.kopyra.com
  • Maggyk
    Szara Adminiscjencja
    🍼
    • 2004.05
    • 5618

Bo jego nie widać z ulicy. Znaduje się na "podwórzu" kamienicy mieszkalnej i nie ma do niego dostępu innego niż przechodząc przez korytarz tejże kamienicy, a na straży wstępu stoją domofony I ciężko tam kogoś zastać - piwowar warzy głownie dla zagranicznych browarów.
    Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
    Piwo domowe -
    Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
    PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

Related Topics

Collapse

• heckler
      Velké Bílovice, Polní 1480, Minipivovar Rychtik
      heckler
      Mini browar Rychtik śmiało można zaliczyć do kategorii mikrusów. Browarek znajduje się w ogrodzie domu rodzinnego w nowo wybudowanym budynku.
      Od 1 czerwca 2024 r. działa już legalnie i warzy się przy użyciu własnej technologii. Michal Švrček, to właściciel, piwowar, oraz były elektryk,...
      2025-06-26, 10:25
    • heckler
      Telč-Štěpnice, Slavatovská 307, Ruxusní minipivovar Telč
      heckler
      Nie bywałe, że w tak małej miejscowości powstał trzeci browar. Wiem, Telč to bajkowe miasteczko wpisane na listę UNESSCO, ale niestety czasy się zmieniły i turystów mało. W sumie to praktycznie nie ma ich wcale. W lokalach w większości siedzą tubylcy, przez rynek raz na jakiś czas przejdą...
      2025-07-01, 10:28
    • heckler
      Bařice-Velké Těšany, Velké Těšany 21, Pivovar Theodor
      heckler
      Historia powstania browaru Theodor sięga 2012 roku. Podobno już wtedy Jan Kozel myślał o założeniu własnego browaru. Na lokalizację zostały wybrane pomieszczenia starego chlewu znajdującego się na posesji babci Jana. W międzyczasie właściciel założył browar kontraktowy pod nazwą Kočovný...
      2025-07-22, 08:44
    • heckler
      Velké Pavlovice, Tovární 509/3a, Pivovar Thrills
      heckler
      Velké Pavlovice to miasteczko położone w samym centrum winnego regionu Czech, więc istniejący tam od 2021 roku browar Trhills siłą rzeczy nawiązuje do tamtejszych winiarskich tradycji. Browar znajduje się na terenie zamkniętym i aby dostać się za bramę należy do sladka dzwonić. O ile...
      2025-06-24, 08:57
    • heckler
      Hradec Králové, Velké náměstí 26, Hradecký Klenot
      heckler
      Restauracja z browarem znajduje się w jednej z kamienic pomiędzy małym, a dużym rynkiem. Póki co nie ma żadnego szyldu informującego, że w tym miejscu jest browar.
      Wchodząc przez widoczną na zdjęciu bramę zaraz po prawej stronie mamy wejście do restauracji. Bardzo ładnie urządzona...
      2017-11-28, 17:09
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...