Hradec Kralove, Pospíšilova 317, Budvarka

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13968

Hradec Kralove, Pospíšilova 317, Budvarka

Paradoksalnie Budvara się tu nie napijemy, jest za to coś po co warto się tu zjawić - lany Opat 12 (za 22 Kc), do tego Svijany 11, PU i Zlaty Bazant. Jest też jeszcze coś - klimat dawnej czeskiej piwiarni, takiej z lat 70 powiedzmy - jakieś stare gabloty z zakurzonym szkłem, stare obrazki na ścianach, niezbyt czyste obrusy, stare ławy i sam sprzęt nalewający. Lokal ma kilka pomieszczeń, pomiędzy którymi uwija się barmanka nie najmłodsza już wiekiem. Są też telewizory z relacjami sportowymi. No i coś co dla mnie jest minusem, a dla innych plusem - można palić, co czuć... Być może któraś z sal jest dla niepalących, nie sprawdzałem tego, wybrałem tę najbliższą baru.
    Polecam ten lokal - ma swój klimat.
    Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2010-09-15, 19:47.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Related Topics

Collapse

• heckler
    Cieszyn, Katowicka 136, Browar - Karczma Pod Czarnym Kogutem
    heckler
    Bardzo się cieszę, że właśnie taki lokal powstał akurat w Cieszynie. Lubię tam jeździć, lubię klimat tego miasta, a na moim piwnym szlaku właśnie dodałem Czarnego Koguta.
    Browar wystartował pierwszego marca, a nam udało się ich odwiedzić dwa i pół tygodnia później czyli 18 marca. Browar,
    ...
    2023-03-22, 16:08
  • dadek
    Oberursel, Ackergasse 13, Alt-Oberurseler Brauhaus
    dadek
    Oberursel to nieduże miasto (około 40 tyś. mieszkańców) położone 20 km na północ od Frankfurtu (am Main). Dojazd jest bardzo łatwy dwoma liniami transportu szynowego - pociągami DB lub miejską U3 czyli tramwajo-metrem. W odległości około 400 m od stacji wchodzimy w obręb bardzo ładnej...
    2023-10-03, 22:05
  • dadek
    Niemcy, Erlangen, Verzigmannstraße 4, Steinbach Bräu
    dadek
    Wystawcy i goście zjeżdżający na Brau Beviale tłumnie zapełnili browary w Nürnberg, więc my wybraliśmy się do Erlangen. To satelickie miasto na północ od Nürnberg jest osiągalne po 15 minutach jazdy pociągiem, a od stacji kolejowej do browaru trzeba odbyć kilometrowy spacer przez tutejszą...
    2023-12-08, 01:06
  • heckler
    Radíkovice, Radíkovice 12, Pivovar na Statku
    heckler
    Radikovice to mała wioska położona na zachód od Hradca Kralove. We wiosce krzyżują się ścieżki rowerowe, a jedna z nich prowadzi do miejscowości Hrádek u Nechanic, gdzie można podziwiać ładny zameczek. Wiadomo, że jak są rowerzyści, to na szlakach musi być jakiś wodopój, ot taka...
    2023-08-25, 06:29
  • heckler
    Černilov, Černilov 350, Pivovar Gryf
    heckler
    Černilov to gmina w Czechach, w powiecie Hradec Králové i to tam w kwietniu 2022 roku został otwarty browar Gryf. Właścicielem i sladkiem zarazem jest sympatyczny, były piwowar domowy Robert Čáp.

Browar mieści się w byłym, przebudowanym garażu na prywatnej posesji, gdzie również...
    2023-08-24, 06:13
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...