Nie miałem szczęścia. Podczas mojej wizyty była tylko 11-tka i miła barmanka zarzekała się, że jutro będzie dostawa. Ale czy aby na pewno? Następnym razem trzeba będzie sprawdzić czy poważnie podchodzą do tematu piwa w tym lokalu. Generalnie lokal warto odwiedzić w drodze do (lub od) Zębatego Psa.
Foty na Piwnej Pradze.
ŘÍMSKÁ PIVOVAR, tak po zmianie właścicieli obecnie nazywa się stary browar Ossegg. Zmiana dokonała się w połowie tego roku, niestety piwowar pozostał ten sam i piwa jak były, tak dalej kiepskie są. Szkoda, liczyłem na coś nowego, smaczniejszego. Na kranach cztery piwa plus dwa specjały. Skusiłem...
Do Kvasic powróciliśmy po trzech tygodniach. Ale tym razem udaliśmy się do Restaurace Sportareál, gdzie według zapewnień właściciela browaru Dobrá Kára
bywa ich lane piwo.
Owszem, piwo było, ale niestety tylko jedno pod postacią jasnej 10-ki. Piwo smaczne, ciut inne od tradycyjnej...
Lokal prowadzony przez Radka Fuksa z dobrym wyborem rotujących pip, mieści się w dzielnicy Kobylisy, na północy Pragi. Niedaleko Pivovar Ladvi Cobolis czy wyszynk Bad Flash.
Mieliśmy niedaleko z odjechanej miejscówki noclegowej przy Drahanskim Potoku.
Comment