Jabeek, Maar 2, Dorpsbrouwerij De Maar

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • piokl13
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2003.06
    • 946

Jabeek, Maar 2, Dorpsbrouwerij De Maar

Pod tym adresem znajduje się malutki browarek, prawie domowy. Przemiły właściciel warzy aktualnie dwa rodzaje piwa, jasne i ciemne, oba górnej fermentacji. Jasne było bardzo smaczne. Niedawno na miejscu otwarta została mała kafejka, w której można napić się piwa albo zjeść domowego ciasta. Piwo można również kupić w butelkach na wynos. Cen nie pamiętam, ale jak na Holandię, to były rekordowo niskie.
    Można poskakać na trampolinie.
  • ada13
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2004.03
    • 128

Zdjęcia tutaj:
    http://www.browar.biz/galeria.php?id=13656
    http://www.browar.biz/galeria.php?id=13657

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
      Utrecht, Europalaan 2 C, Brouwerij De Kromme Haring
      dadek
      W Utrechcie browarów nie brakuje, jednak ja wpadłem do tego miasta 19.07.2023 tylko na kilka godzin więc musiałem dokonać wyboru. Po zwiedzeniu pięknej starówki, na piwo postanowiłem pójść zupełnie gdzie indziej, z dala od tłumów i turystów.
      Powstały w 2016 roku browarek De Kromme...
      2023-09-07, 00:42
    • GaryFisher
      De Prael, Doe Maar
      GaryFisher
      De Prael, Doe Maar [a.7.7%]

Bursztynowo-czerwone szkockie ale, korzenno owocowe w smaku... według etykiety.

Kolor: jakiś taki różowawy, miedziany, bardzo mętny [4.5]

Piana: ecru, drobnoziarnista, wysoka i sztywna, nawet w firmowym, szerokim kielichu trzeba czekać...
      2013-03-06, 19:44
    • heckler
      Žďár nad Sázavou, Náměstí Republiky 64, Pivovar Revolta
      heckler
      Žďár nad Sázavou może poszczycić się wpisanym w 1994 roku na listę UNESCO Sanktuarium pielgrzymkowym św. Jana Nepomucena położonym na Zielonej Górze.
      W sumie nie jest to jakiś super obiekt do zwiedzania, ale zawsze coś. Niestety obecnie trwają tam prace remontowe i większość...
      2018-06-28, 14:04
    • piokl13
      Oijen, Oijense Bovendijk 61, Speciaalbierbrouwerij Oijen
      piokl13
      Ten mały browarek jest otoczony zielenią, pasącymi się owcami, z dala od cywilizacji, ale przed GPS nie udało mu się ukryć. Na miejscu w knajpce można napić dwóch rodzajów piwa z beczki, pilsa i wita. Z butelki dostępnych jest kilka innych rodzajów piwa. Można niedrogo (jak na Holandię)...
      2010-07-26, 19:59
    • GaryFisher
      Emelisse, Vruchtenbok Rozijnen
      GaryFisher
      Emelisse, Vruchtenbok Rozijnen [a.7.1%;EBC42;EBU20]

Równolegle Jopen uwarzył koźlaka figowego, a de Prael Daktylowego, żadnego z nich nie pilem ale czekają na degustację.

"Rozijnen, kaneel en steranijs zijn de ingeredienten die de basis vormen voor dit heerlijke bokbier....
      2014-06-05, 21:24
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...