Knajpa mająca kilka budynków i miejsc plenerowych w pięknych okolicznościach przyrody nad Wilenką (czy, jak kto woli, Wilejką) i niedaleko skarpy Puszkarni. Z własnym piwem, a właściwie od dawna z dwoma raptem piwami: lagerem jasnym i ciemnym. Ten pierwszy smakuje jak nienajlepsze i nienajgorsze, powiedzmy: średniej jakości, piwa z lat 90. (to a propos kariery Trybunału 90). A jako że mam słabość do takowych, wypiłem bez zachwytów, ale z pewną satysfakcją. O ciemnym podwędzanym piwie taktownie zmilczę. Kuchnia przy dużym obłożeniu miejsca w majowy weekend niewydolna, na zamówione danie, jak nas poinformowano, trzeba czekać.... do dwóch godzin. Ale warto usiąść z kufelkiem jasnego przy progu wodnym Wilenki.
BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób.
Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających.
Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Litwa, Wilno, Belmonto gatve 17 A, Belmontas
Collapse
Related Topics
Collapse
-
Dobry sklep z piwem na wileńskim Nowym Mieście. Niemal komplet piw z dwóch czołowych litewskich kraftów, tj z Dundulisa i Raudonu Plytu. Belgia, Polska, inne kraje. Puszki i butelki. Plusem jest przestronność i możliwość swobodnego buszowania po półkach. Jest też możliwość konsumpcji...
-
Channel: Europa
wczoraj, 18:50 -
-
Lokal w dzielnicy mieszkaniowej, niedaleko Targu Kalwaryjskiego. Klientela to głównie lokalsi, ale niezły wybór piwa, zarówno ze średnich i małych browarków litewskich, które coraz mniej widoczne są w Wilnie plus kraft. Repertuar na zdjęciu, które zamieszczam. Można pozostać wewnątrz,...
-
Channel: Litwa
wczoraj, 17:01 -
-
Najfajniejsze wydarzenie roku na Litwie, które już po raz czwarty zaprasza wszystkich koneserów wyśmienitego smaku! 2 epickie dni wypełnione 2000 entuzjastów rzemiosła, 36 browarami z 15 krajów, 20 twórcami rzemieślniczej i wykwintnej żywności, a co najważniejsze – wypełnione wyłącznie...-
Channel: Festiwale piwne
2024-10-28, 10:14 -
-
Dość specyficzne miejsce, bo klimat trochę jak z pubu studenckiego, nazwa... sami widzicie jaka, a w ofercie belgia - Blanche, Dubbel, Witbier. Spróbowałem pierwszych dwóch, Blanche było przepyszne.
Uwaga: knajpa otwiera się o 17, a zamyka, w zależności od dnia, między 4 a 6...-
2025-01-07, 14:16 -
-
Jedyny w Wilnie browar w "nowoczesnym" stylu, oferujący szeroki wachlarz kraftowego piwa. Znajduje się w dość sporej piwniczce, ma ok. 10 kranów. Ja próbowałem: IPUTE (Little IPA), Razor Back (bitter) oraz MoliugElis (dyniowe). To ostatnie było najciekawsze. Nie do końca moje klimaty,...-
-
- Loading...
- Koniec listy.