Przyjemnie położony nad Szprewą w centrum Budziszyna pensjonat z restauracją i minibrowarem. W standarcie jasne i ciemne piwa. W okresie przedświątecznym serwują obecnie specjalne piwo (o korzenno-owocowo-kwaskowej nucie, ciekawe) oraz bocka, który moim zdaniem jest bardziej festbierem, za to świetnie smakującym. Małe piwo około 2 euro, duże niewiele więcej. Ładne miejsce, smaczne piwo, tylko obsługa niezaangażowana (wytatuowana w jakieś liście bluszczu mimoza i jej tleniony koleżka). Poza tym przyjemnie.
Bautzen, Fischergasse 6, Spree-Pension (Frenzel-Bräu)
Collapse
X
-
Browar wyniósł się z tego miejsca nieco na południe, do blaszaka na Humboldtstraße 21a. Przy okazji przebranżowił się z restauracyjnego w minibrowar i jest czynny tylko we wtorki i czwartki od 14 do 20.
Powstaje pytanie, czy knajpa została? Temat do zbadania dla tych, którzy odwiedzą Budziszyn.
Bei uns findest du das lecker handgebraute Bier (Craft Beer) aus Bautzen! Immer frisch und naturtrüb.
facebook
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Została. Na stronie browaru są podane jeszcze inne miejsca, gdzie można napić się ich piwa.
To ich strona:
Byłem przed otwarciem lokalu, ale za to sprzedano mi ich butelkowe piwa
Comment
Related Topics
Collapse
-
Browar restauracyjny w samym sercu pięknej gentskiej starówki odwiedziliśmy 5.08.2024. Mieści się on na parterze 2-piętrowej białej kamienicy, przed którą wprost na bruku rozstawiono ogródek z firmowymi parasolami otoczony skrzyniami z zielenią. Mimo, że to ulica można tu przyjemnie posiedzieć...-
Channel: Belgia
-
-
Žižkův Vrch, to restauracja należąca do sieci (myślę, że można tak napisać) lokali browaru Turnov. Lokal gdzie głównymi klientami są miejscowi, a turysta dociera sporadycznie. W środku jest przyjemnie, sale duże, a na kranach piwa z browaru Turnov.
Czynni codziennie od 11-21/22,...-
Channel: Czechy
Dzisiaj, 12:16 -
-
Przed rokiem byliśmy w Rüsselheim w dość nowym browarze restauracyjnym położonym w centrum miejscowości https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...selheimer-brau.
Tym razem 25.07.2023 odwiedziliśmy...-
Channel: Niemcy
-
-
18.07.2025 przy okazji zwiedzania Schwerina postanowiliśmy udać się na drugą stronę ogromnego jeziora Schweriner See, nad którym leży miasto. Naszym celem była miejscowość Leezen na wschodnim brzegu i znajdujący się tam browarek Hennings (powstały w 2012 roku), który oficjalnie otwiera...-
Channel: Niemcy
-
-
Skusiła nas oferta różnych kraftów na kranach. W przeciwieństwie do Frýdek-Místek, Jiřího Trnky 82, Pivovárek Morava który leży w części Mistek, Pivní Zkušebna jest we Frýdku. Przeszliśmy sobie spacerkiem stamtąd. Do dworca jakieś 2km.
Okolica trochę straszy, bar jest zlokalizowany...-
Channel: Czechy
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment