Czy ktoś z Was wie, gdzie w Warszawie można kupić piwo Löwenbräu, najlepiej klasyczne niebieskie w butelce? Kiedyś było w Blue City, a teraz jeśli już to przywoże z tak zwanej zagranicy... Będę bardzo wdzięczny za info, pozdrawiam, Tomek
Czy ktoś wie gdzie w Warszawie można kupić Löwenbräu?
Collapse
X
-
Już kilka miesięcy tam nie zaglądałem ale zazwyczaj był w ofercie Bomi-ego. Delikatesy są w Klifie na Okopowej i w Jupiter Centrum na Towarowej.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Related Topics
Collapse
-
Adres browaru niby w Erlangen ale jest to wieś włączona w obszar miasta odległa o ponad 7 km od głównego dworca kolejowego. Spod niego należy najpierw jechać autobusem 286 do przystanku Büchenbach-Lindenstraße i przesiąść się na linię 298 (w godzinach 10-16) lub 287 (poza 10-16). Te autobusy...
-
Channel: Niemcy
-
-
Została mi jedna szklana butla i czasem z niej korzystałem, choć plastik wydawał się do szybkich zakupów z kranu w drodze lepszy. Ale mam i uszczelka już od dawna nie "trzymała"... no i się rozpadła. Szukałem na aledrogo, ale tam nic. To dość niszowy towar. Ma ktoś jakieś namiary...
-
Channel: Słup ogłoszeniowy
-
-
Nowa miejscówka, bardzo blisko trasy. Czyli położenie oczywiste, ale niekoniecznie, bo do Jawora (Jauera, jak mawiają stylizujący się na autochtonów potomkowie przesiedleńców zabużańskich
) jeszcze kawałek. Ta wieś, to nie wieś, lecz opłotki Legnicy. Podejrzewam, że browar jest w tym...
-
Channel: Dolnośląskie
-
-
Jeden z najdziwniejszych firmowych lokali browaru w jakich dotychczas byłem.
PUB Papiernia znajduje się w centrum Żywca, nieco ponad pół kilometra od dworca kolejowego.
Jest to teren przemysłowy, gdzie mieści się sam browar, a PUB Papiernia jest niby nocną dyskoteką, ale tak naprawdę...-
Channel: Śląskie
-
-
Browar z Środkowej Frankonii (Adelsdorf, mniej więcej między Norymbergą a Bambergiem)
13,3% ekstr.
5,4% alk.
https://brauerei-zum-loewenbraeu.de/...t/spezialbiere
Aromat - słodowy, trochę słodszych, lekko podsuszonych owoców
Piana - średnia,...-
Channel: Niemcy
2024-02-09, 18:38 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment