Kalisz - gdzie po dobre piwo?

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • wpadzio
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2011.06
    • 2656

Kalisz - gdzie po dobre piwo?

Wybieram się za niedługo na kilka dni do Kalisza.
    Z szybko przeprowadzonego dochodzenia wynika, że poza może Złotym Rogiem nie mogę spodziewać się tam niczego piwno-ciekawego.
    A może jednak ostatnio pojawiły się w Kaliszu sklepy/puby z interesującą ofertą? Ma ktoś jakieś lokalne rozeznanie w temacie?
    Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
    Serviatus status brevis est
    4090 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 734 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 01.05.2025
  • tfur
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2006.05
    • 1329

wpadziu, co gorsza, złoty róg też ma wątpliwą ofertę
    byłem tam w połowie grudnia czy jakoś tak
    i musiałem się rumienić przed ludźmi, którym kazałem tam iść
    poza tym naprawdę bida z nędzą. obym coś przeoczył!
    veni, emi, bibi

Comment

• Alkoflora
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2014.03
      • 19

Witajcie wpadzio i tfur, co prawda od Waszego wpisu minął rok , ale gdybyście ponownie byli w Kaliszu to zapraszam do Naszego nowego sklepu (Alkoflora, Zamkowa 14) napewno coś pysznego-piwnego znajdziecie. Pozdrawiam. Marek
      www.facebook.com/Alkoflora

Comment

Related Topics

Collapse

• Prusak
        Balans, Kurpiowskie Porter
        Prusak
        Hm, miałem zamiar dokładnie opisać to piwo, ale po degustacji przeszła mi na to ochota, Ale żeby nie poprzestać na stwierdzeniu, że piwo jest "takie sobie", dwa słowa o nim. W zapachu, jeśli wziąć pod uwagę deklarowany styl, nędza. Raczej przypomina jakiegoś milk stouta niż...
        2023-03-24, 02:45
      • bastion
        Czarnogóra, Podgorica, Moskovska 2-9, Akademija Piva.
        bastion
        Ci co byli lub będą w Czarnogórze, swoją obecność zawężają do miejscowości nadmorskich, co wcale nie dziwi. Natomiast mało kto zapuszcza się do stolicy. Można to także zrozumieć, ponieważ zabytków praktycznie tam nie ma, co jest pokłosiem zamiłowania rożnych armii, w zrzucaniu ładunków...
        2021-08-30, 17:47
      • Prusak
        Genys, Tattoo Lager
        Prusak
        Organic Pale Lager, jak stoi na etykiecie, kraftowego browarku z Kowna. Plus za wszystkie dane na etykiecie Alk. 4.0%, E: 10, IBU: 15. Kolorek klasyczny żółty, przymglony. Zapachowo nędza, jakaś słabow wyczuwalna ziołowo-zbożowa nuta z ciuteczką chmielu. Piana opada błyskawicznie, niemal się...
        2019-10-04, 12:54
      • Prusak
        Madonas Alus, Nefiltrets
        Prusak
        Alk. 5, 6%
        Piana: niemal zero, ekspresowo opada do wąziutkiej obrączki.
        Wysycenie dość wysokie.
        W zapachu głównie słód plus słodkawo-karmelowa nuta.
        W smaku głównie słodowość stwarzająca wrażenie pełni i nasycenie, słabiutkie chmielenie.
        Jak na niefiltra...
        2019-08-26, 15:26
      • Maggyk
        Wyszukiwarka i tworzenie nowych tematów
        Maggyk
        Mam prośbę do wszystkich forumowiczów tworzących nowe tematy - używajcie spacji.

Temat tak napisany: Kalisz,Jabłonowa,Sezam nie będzie łatwo wyszukać. Trzeba wtedy wpisać Kalisz* lub *Jabłonowa*.

Natomiast jeśli wpiszemy: Kalisz, Jabłonowa, Sezam sklep będzie...
        2005-10-26, 10:45
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...