Mieszkam tu od roku ale jeszcze nie znalazłem sklepu z ciekawymi piwami. Ostatnio mam chęć na Atak Chmielu .Czuje , że najbliżej to Wrocław. Jednak jechać tyle po piwko ?? Może ktoś jeździ często to mógł by mi kupić cos na święta ?
Podczas majowego weekendu byliśmy w Wojcieszowie.W deszczowy dzień udaliśmy się na zwiedzanie Jeleniej Góry.
W drodze powrotnej zatrzymaliśmy się przy sklepie ,Świat piwa,.Jest to sklepik w prywatnym domu na ul.Wrocławskiej bodajże 56. Jadąc w stronę Wojcieszowa po prawej stronie drogi,wcześniej po lewej jest Biedronka.
Ataku Chmielu to tam wtedy nie mieli,ale może coś się zmieniło.Pamiętam ze wybór był na prawdę spory,a i obsługa sympatyczna.Masz nie daleko.
Link:
Wylądowałem na tydzień w Jeleniej Górze, okolice Sygietyńskiego, niedaleko Galerii Sudeckiej. Ktoś zorientowany może mi powiedzieć gdzie jest jakiś dobrze zaopatrzony sklep, ewentualnie półka, w którymś z marketów? Szukałem na forum, ale dużo tematów jest sprzed kilku lat, a ja nie mam czasu na zwiedzanie.
Mlejn, to kolejny ,wiejski, browarek, który powstał na skraju malutkiej wioski Rozstání oddalonej o niespełna osiem kilometrów od Moravská Třebová. Browar zajmuje część kompleksu starego młyna, który stoi tuż przy drodze, zaraz za torami kolejowymi i u podnóża górki Doubravice....
Počátky, to malutka wioska która leży w paśmie Železné hory, ot taki mały koniec świata, gdzie ptaki zawracają i kończy się asfalt. Dalej autem już nie pojedziemy.
Tuż a mostkiem przy wąskiej drodze znajduje się posesja pana Libor Hančar. Człowiek orkiestra, mnóstwo zainteresowań,...
W Zielonej Górze przy ulicy Zacisze 20 znajduje się sklep "Jasne i Ciemne", który specjalizuje się w sprzedaży lanego piwa z beczki do butelki PET. W asortymencie sklepu dostępne są różnorodne rodzaje piw, w tym czeskie, niemieckie i polskie. Oprócz piw, klientów przyciągają również...
Comment