Poszukuję aktualnego skupu butelek zlokalizowanego na terenie Krakowa, oczywiście bez okazania paragonu, kto by trzymał paragony po całym bagażniku butelek z góry dzięki.
Jeden ze skupów jest przy punkcie skupu złomu w Nowej Hucie na ulicy Sołtysowskiej (od Centralnej) na przeciwko składu budowlanego zaraz za hotelem Orient. Cen butelek nie pamiętam.
Teraz ja podbiję temat, może ktoś będzie w stanie wskazać mi miejsce w Krakowie gdzie odzyskam chociaż część kaucji za butelki z kaucją 50gr (BRJ, Miłosław oraz Czeskie np. Rohozec) ?
powinny przyjąć każdą ilość, ale nie muszą za nie zapłacić. Jak nie masz paragonu to równie dobrze można do kosza wyrzucić. Niektóre sklepy przyjmują bez paragonu i zwracają kaucję, ale nieliczne
Generalnie: wszystkie krakowskie Kauflandy.
Oddasz szkło, oddasz/kupisz skrzynki.
Polecam Kaufland przy Bratysławskiej, mają tam butelkomat do odbioru zwrotnych butelek a jeśli butelka okaże się niezwrotna, to możesz ją zdeponować w okienku obok - i problem z głowy bez taszczenia do kontenera na recycling.
Jak w tytule. Tylko browarowe i tylko polskich marek tzn bez produkowanych u nas na licencji.
Mam już chyba dobrą kolekcję 32 sztuki ale nadal w poszukiwanych są np Dog In The Fogg , jakieś 2 czy 3 Perły/Zwierzyńce czy Czas na EB z lat 90ych. Pewnie jeszcze jakieś inne o których już...
Browar Domowy Browamator SUPER START - zestaw startowy + garnek + 60 butelek
- zestaw do samodzielnej, domowej produkcji piwa
- użyty raz do wyprodukowania...
Mam nadzieję, że to nie jest niewłaściwy dział - próbowałem znaleźć odpowiednie forum, jeżeli to jest nieodpowiednie to przepraszam i proszę o przeniesienie w należyte miejsce.
Znajomy zapytał mnie (jako, że jestem piwowarem domowym), czy są firmy...
Oferujemy Państwu, linię do produkcji piwa rzemieślniczego wyprodukowaną w 2015 r. przez PPUH Rctronik (obecnie Inomero Sp. z o.o.) o wydajności około 300 litrów na dobę wraz z płytami warstwowymi PIR ściennymi i dachowymi z rozbiórki pomieszczenia o powierzchni 70m2, stanowiącego chłodzony...
Comment