Jako, że moja mama jedzie na wakacje do Świnoujścia, dostała ode mnie misje zakupu kilku ciekawych piw w pobliskim Ahlbeck, i w tym miejscu pojawia się moja prośba, czy któryś z forumowiczów ma namiary na jakiś ciekawy sklep z piwem ??
Sklep z dobrym wyborem piwa w Ahlbeck.
Collapse
X
-
W Ahlbecku są dwa getranki, ale według mnie słabo zaopatrzone, proponuję, aby twoja mama wybrała się do pobliskiego Heringsdorfu (3km od Alhbecku, bez trudu można dostać się tam busami jak i kolejką) można tam kupić w miejscowym browarze piwa (jasne, ciemne i pszeniczne) we flaszkach a ponad to na rogatkach miasteczka w kierunku Zinnowitz jest świetnie zaopatrzony getrank (bez trudu dostanie się tam piwo żytnie, kilka pszenic, ciemnych i jasnych piw, masówkę pomijam). -
W Ahlbecku jest sieć SKY i jaki taki wybór.Od Świnoujścia jest jedna główna droga i po kilku kilometrach spokojnie tam się trafi, jest też Netto, ale generalnie nic ciekawego.Jest też browar restauracyjny.Coś się spokojnie trafi.Za tydzień będę w Świnoujściu na meczu, i być może zajrzę do tej malowniczej miejscowościOstatnia zmiana dokonana przez Pogoniarz; 2009-08-16, 17:43.
Prawie jak Piwo
SZCZECINComment
-
Comment
-
Comment
-
Ostatnia zmiana dokonana przez abernacka; 2009-08-16, 21:04.Comment
-
Comment
Related Topics
Collapse
-
Browar znajduje się w pięknej kamienicy w samym centrum Wiednia w odległości 100 m od Stadtpark. Jako, ze powstał w 2022 roku aktualnie jest najnowszym browarem otwartym w austriackiej stolicy. Najpierw trafiamy do drzwi na rogu ulic gdzie z wnętrza dochodzi intensywny zapach pieczonego na mięsiwa....
-
Channel: Austria
-
-
Mãmã 7 – AVAR Brewing Co.
Alkohol: 2,6% / 7 P / ? IBU
Styl: Ultra-Session New Zealand Rye NEIPA
Chmielono odmianami: Riwaka, Wai-iti
Uwarzono w: Avar Brewing (Czechy, Hlucin)
Bardzo lekkie, wizualnie jednak nieatrakcyjne bo taki gęstwowy kolor,...-
Channel: Czechy
2025-09-27, 20:44 -
-
BRŁO Mango Maracuja Weisse z alko 4% oraz IBU 5.
Piana - szybko zniknęła do zera.
Lacing - niewiele.
Gaz - średni.
Barwa - zamglony jasno żółto pomarańczowy.
Aromat - rześki cytrus, specyficzna owocowość z dodatkiem ziołowym.
Smak - mango i marakuja...-
Channel: Niemcy
-
-
Wg Google tłumacza "ng ina mo" to znaczy po filipińsku "twoja matka".
Alkohol 7%, butelka 330 ml.
Piana obfita i trwała, choć niezbyt drobna. Barwa złocista, mętnawe.
W smaku żywiczne z cytrusowymi nutami i słodową podbudową. Goryczka silna o sosnowym...-
Channel: Filipiny
2019-11-28, 10:19 -
-
Malutki browar restauracyjny w samym centrum Grenoble zlokalizowany przy wąskiej cichej uliczce.
Pięknie urządzone wnętrze nawiązuje do jego nazwy, jest dużo ozdób morskich (sieci rybackie, ryby, modele statków).
Niewielka instalacja stoi tuż obok baru.
Najwięcej miejsc do...-
Channel: Francja
2025-09-20, 08:56 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment