Pytanie jak w temacie - z góry dzięki za pomoc.
Schwechater Pils - gdzie można kupić w Katowicach i okolicy lub wysyłkowo?
Collapse
X
-
Tagi: brak
-
We wszystkich znanych mi marketach z ciekawszymi piwami w Katowicach (Alma, Bomi, Piotr i Paweł) nie spotkałem tego piwa.
Spróbuj zamówić w mniejszych sklepach, które specjalizują się w piwach innych niż koncernowe, np. tutaj: http://www.browar.biz/forum/showthre...light=koczubik
Jeśli będzie się dało sprowadzić na pewno Ci zamówią. -
Comment
-
Doam, że Brau Union jest częścią Heinekena...ale akurat Schwechater to jedno z niewielu dobrych piw produkowanych przez ten koncern."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"Comment
-
Pisząc: "spróbuj zamówić w mniejszych sklepach, które specjalizują się w piwach innych niż koncernowe" miałem na myśli nie piwo Schwechater, ale nasze GŻ, KP i CP.
Nie wnikałem czy Schwechater jest koncernówką, czy nie.
Reasumując: ma większe szanse dostania Schwechatera np. u Koczubika, niż w zwykłym spożywczaku tylko z ofertą naszej wielkiej trójcy.Comment
Related Topics
Collapse
-
Przemysłowy browar z wiedeńskiego przedmieścia.
Lagery wiedeńskie przez wiele lat zapomniane były w Austrii, choć to kraina ich pochodzenia.
12,8% ekstr.
5,3% alk.
https://www.schwechater.at/sortiment/
Aromat - słodowy z toffi, biszkoptowymi...-
Channel: Austria
-
-
Sklep znajduje się w dzielnicy Bródno, na warszawskim Targówku – spokojnym osiedlu z dostępem do zieleni i komunikacji.
Dzień wcześniej w okolicy ul. Chodeckiej po powrocie Spod kopyta nie zdążyłem przed 22 i poznalem beznadziejną ofertę lokalnej żabki...-
Channel: Mazowieckie
2025-08-23, 15:51 -
-
Chybotek – Mariental & @weihererbier
Alkohol: 7,5% / 18 P / ? IBU
Styl: Baltic Porter (Specialty Baltic Porter
)
Chmiele: ?
Słód wędzony wiśnią (baaaaardzo subtelnie)
Uwarzono w: Mariental - Szklarska Poręba - jaki jest udział wspomnianego na etykiecie...-
Channel: Piwo - konkretnie
2025-10-02, 08:06 -
-
Olandia (137 km długości i od 5 do 16 km szerokości) to druga co do wielkości wyspa (o powierzchni 1342 km²) Szwecji, którą zamieszkuje nieco ponad 26 tys. osób. Jest to także jedna z najpopularniejszych w kraju letnich destynacji. Mimo to działają tu jedynie dwa browary. Oba niewielkie....-
Channel: Szwecja
2025-09-29, 21:43 -
-
Kalmar to miasto portowe (40 tys. mieszkańców) nad Cieśniną Kalmarską, znane z historii z Unii Kalmarskiej z 1397 r., wiążącej Szwecję, Danię i Norwegię unią personalną. W jej następstwie, na zamku w Kalmarze, koronowano władcę tych trzech królestw skandynawskich - Eryka Pomorskiego...-
Channel: Szwecja
2025-09-28, 21:34 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment