Witam, na wstępie chciałem przeprosić, nie wiedziałem gdzie ulokować ten temat oraz czy nie powtarzam tego wątku. Przejdźmy do sedna sprawy - chciałem spytać czy wiecie może czy na Ukrainie można zakupić piwa z takich krajów jak Białoruś, Mołdawia, Gruzja . Wiem , że można dostać bez problemu piwa rosyjskie, natomiast interesują mnie takie trudniej dostępne. Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedź.
Piwa na Ukrainie
Collapse
X
-
To wszystko zależy w jaki rejon Ukrainy jedziesz. Ale na piwa z Gruzji i Mołdawii nie licz. -
Jeśli nie masz kłoptów z cyrylicą, także w sprawie dostępności piw z zagranicy na Ukrainie, polecam forum: http://forum.beermir.com/Comment
Related Topics
Collapse
-
Zakładam ten wątek w celu informowania o akcjach charytatywnych i pomocowych organizowanych przez browary i branżę piwną,
tak by może ktoś z czytających dzięki temu mógł się włączyć w tego typu działania.
Informowania, gdzie można kupować piwa ukraińskie, by choć...-
Channel: Piwo - ogólne
-
-
Mimo, że dość konsekwentnie nie podają na opakowaniu gdzie zostało uwarzone piwo mam pewien sentyment do tego browaru. Trudno - tak musi być!
Nie inaczej, bo właśnie tym piwem chciałem uświetnić swoje kolejne urodziny. Data rozlewu to 16.11.2023, więc mogłem z nim poczekać,...-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
Piwo o zawartości alk. 7, 5%.
Redermentowane w butelce.
Z szyjki wyrażny zapach słodowy z nutami orzecha i, chciałem najpierw napisać, migdałów, ale nie, to raczej kapka miodu plus ciasteczkowa deserowość.
NIeco zaskakujące jak na IPA, choć Włosi czasem tak mają, że niekonwencjonalnie...-
Channel: Włochy
2025-09-12, 20:48 -
-
Zawartość alk. 5,0%
Barwa jasnożółta, lekko przymglona.
PIana średniowysoka, trzyma się krótko, opada do obrączki, zostawia nieliczne ślady na szkle.
Wysycenie średnie.
Zapach początkowo wzorcowy, sporo obiecujący, kwiatowo-chmielowy, po krótkim czasie te przyjemne...-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
Miejscowość Mönchhagen jest położona 13 km na północny wschód od Rostocku. W ciągu 11 minut łatwo się tu dostać pociągami kursującymi co godzinę (w szczycie co 40 minut). Co prawda budynek browaru stoi blisko toru, jednak ze stacji trzeba dojść 1300 m chodnikiem wzdłuż szosy. Ewentualnością...-
Channel: Niemcy
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment