Wrocław, Legnicka 27a / Inowrocławska, 101 piw (To Tu)

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• Marusia
    replied
    Lepiej napisz, o której godzinie tam byłeś, bo ja i Joelka wczeoraj zderzyłyśmy się z klódka ok. 13.00.

Leave a comment:

• JAckson
    replied
    Sklepik odwiedzony

Noteckie po 1,60 i Eire po 1,70 zakupione. Sądząc po dacie przydatności do spożycia piwa są pasteryzowane. Ale i tak bardzo dobre.
    Gdybym zobaczył Noteckie w jakimś sklepie we Wrocławiu bez wcześniejszej wiedzy, że może w nim być to pewnie dostałbym zawału. Mimo posiadanej wiedzy o pobycie owego piwka w tym sklepiku i tak bardzo duże wrażenie wywarł na mnie widok czarnkowskiego piwa na ladzie sklapowej

Drobne ostrzeżenie: przybyłem do sklepu z butelkami euro na wymianę, ale facet ich nie chciał, bo nie ma żadnego piwa w ofercie w takich opakowaniach. W sumie takie wytłumaczenie to jeszcze rozumiem.

Leave a comment:

• Andrewbrw
    replied
    no tak jest już od paru lat, niby czynny bez przerwy do 22, ale faktycznie koleś robi sobie długi obiad gdzieś od 12 do 16

Leave a comment:

• Wiktoria
    replied
    Niestety, sklep jest czynny w dziwnych godzinach, tj. w środku dnia jest zamknięty (i żadnej informacji, kiedy będzie znów otwarty). Dziś musiałam poczekać do około 16.00.

Leave a comment:

• Andrewbrw
    replied
    wiesz co... nawet Ci nie powiem, na etykiecie nie ma słowa o tym czy pasteryzowane czy nie ,więc pewnie pasteryzowane, choć szczerze nie mam pojęcia, data ważności do 23 stycznia 2006r.

Leave a comment:

• JAckson
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Andrewbrw
    Eire Ciemne jest - cena 1,70 !
    Również występuje Noteckie Jasne Pełne w cenie... z pewnością przybliżonej do wymienionego wyżej
    Śląskie mocne z Zabrza jest w wersji konserwy i butelki.
    O wodna kurka!!!

Musze się tam udać zbadawszy wcześniej gdzie to dokładnie jest.

Aby trochę pomarudzić: Noteckie pasteryzowane zapewne?

Leave a comment:

• Andrewbrw
    replied
    Eire Ciemne jest - cena 1,70 !
    Również występuje Noteckie Jasne Pełne w cenie... z pewnością przybliżonej do wymienionego wyżej
    Śląskie mocne z Zabrza jest w wersji konserwy i butelki.

Leave a comment:

• slavoy
    replied
    Jak najbardziej dobrze czytasz. Pasteryzowane, ale i tak bardzo dobre.

Leave a comment:

• JAckson
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika slavoy
    Sklep nazywa się wyszukanie "To Tu".
    (Przed)Wczoraj udało mi się tam nabyć Eire Ciemne z Czarnkowa w cenie chyba ~1,50.
    Poza tym z ciekawostek zestaw Weltenburgerów i La Trappe, oraz z polskich Śląskie Mocne z Zabrza.
    Czarnków we Wrocławiu? Czy ja dobrze czytam?

Leave a comment:

• Andrewbrw
    replied
    a mnie się zdaje ,że sklep nazywa się "TO TU PIWO"
    miszkałem na inowrocławskiej przez 2 lata i często tam kupowałem

Leave a comment:

• slavoy
    replied
    Sklep nazywa się wyszukanie "To Tu".
    (Przed)Wczoraj udało mi się tam nabyć Eire Ciemne z Czarnkowa w cenie chyba ~1,50.
    Poza tym z ciekawostek zestaw Weltenburgerów i La Trappe, oraz z polskich Śląskie Mocne z Zabrza.

Leave a comment:

• breslauer
    replied
    Pamiętam ten sklep jeszcze z pierwszej fazy jego działalności, czyli sprzed około 10 lat. Kupowałem tam wtedy Heweliusza i Kapra Królewskiego (nie mylić absolutnie tych piw z niejakimi Heveliusem Classic i Heveliusem Kaper !!!!).

Leave a comment:

• jerzy
    replied
    Ech, yendras, gdybym ja wiedział wcześniej...
    Ja też do przedwczoraj nie miałem żadnego szkła do pszenicznego, a po Franziskanera jeździłem na drugi kraniec miasta.
    Ale przysłowie mówi: co się odwlecze, to nie uciecze!

Leave a comment:

• Marusia
    replied
    O, to chyba muszę się wybrać na wycieczkę

Leave a comment:

• yendras
    replied
    Szkoda, że nie napisałeś tego wczoraj
    Dzisiaj byłem 30 km od Wrocka i na oewno podjechałbym na Legnicką, bo nie mam żadnego szkła do pszeniczniaka ...

Leave a comment: