Czeskie Moravary są nadal. W sprzedaży także porter żywiecki z Żywca w butelkach 0,33 (sprawdziłem, naprawdę jeszcze produkowany w Żywcu) w cenie 2,89 za butelkę. Ponadto: ciemne Dublin z Juranda w promocji tańsze o kilkadziesiąt groszy (nie chodzi tu o obniżkę ceny w związku z upływającym terminem przydatności do spożycia, bo termin jest do wiosny przyszłego roku). Obecna cena: 2,29 za butelkę.

Wrocław, Legnicka 62, Kaufland

Collapse

X
- 

Ciekawa sprawa z tymi Moravami.Ja z Czech przywiozłem mocnego Ostravara który miał identyczna etykietę jak Moravar Strong.Oczywiście producent ten sam czyli browary praskie.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
 1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
 Mein Schlesierland, mein Heimatland,
 So von Natur, Natur in alter Weise,
 Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
 Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

Comment
- 

Dzisiaj promocja piwa Faxe w Kauflandzie.
 Do czteropaka Faxe 5% jedno piwko gratis, oraz do czteropaka extrastrong 9% także piwko gratis (gratis jest 5% Faxe). Cena za czteropaki odpowiednio 8.49zł i 8.99zł.
 Od dzisiejszego dnia, do 17 lutego miał być Wojak premium 4.1% za 1,11zł, ale jeszcze nie dowieźli.Comment
Related Topics

Collapse

- 

Chyba nowość na rynku. Chyba nowość na rynku.

Ekstr. 12,5%
 Alk. 5%

Pełne i słodowe piwo jasne, które zachwyca zrównoważonym smakiem. Wyczuwalna, przyjemna goryczka subtelnie kontrastuje z bogatym, gładkim profilem słodowym, nawiązując do charakteru dawnych, mniej odfermentowanych lagerów....- 
							Channel: Piwo - konkretnie

- 

- 

https://glubczyce.com.pl/nasze-marki/ https://glubczyce.com.pl/nasze-marki/

Piwo Jasne Pełne Premium

Piwo jasne pełne, pasteryzowane.

Ekstr. brak informacji
 Alk. 5,6% obj.

Aromat - głównie nie do pomylenia z niczym innym, charakterystyczna dla głubczyckiego browaru słodkawa,...4 Photos- 
 2024-09-22, 21:25
- 

- 

Leżajsk Pełne odrodziło się w Żywcu Leżajsk Pełne odrodziło się w Żywcu 

Zawartość alko 5.2%

Piana - więcej na początku potem niepełna warstewka.
 Lacing - nie za dużo.
 Gaz - średni.
 Barwa - jasne złoto.
 Aromat - owoce lagerowe i nuta żołędziowa.
 Smak - lekko słodkawe,...- 

- 

- 

E: 12%
 A: 4, 6%
 Mam kłopot z tym piwem, bo parametry jego są takie same jak Polskiego Lagera z tego samego browaru (tam się sypnąłem wpisując 4, 8 alko, i nie mam już możliwości edytowania, ale było, tak jak tu 4, 6).
 Piłem bezpośrednio po Polskim Lagerze i na 99,9% jestem...- 
 2024-09-20, 18:15
- 

- 

Nowa miejscówka, bardzo blisko trasy. Czyli położenie oczywiste, ale niekoniecznie, bo do Jawora (Jauera, jak mawiają stylizujący się na autochtonów potomkowie przesiedleńców zabużańskich Nowa miejscówka, bardzo blisko trasy. Czyli położenie oczywiste, ale niekoniecznie, bo do Jawora (Jauera, jak mawiają stylizujący się na autochtonów potomkowie przesiedleńców zabużańskich ) jeszcze kawałek. Ta wieś, to nie wieś, lecz opłotki Legnicy. Podejrzewam, że browar jest w tym... ) jeszcze kawałek. Ta wieś, to nie wieś, lecz opłotki Legnicy. Podejrzewam, że browar jest w tym...- 
							Channel: Dolnośląskie

- 

- Loading...
- Koniec listy.

Comment