Sympatyczny sklep w Brzegu Dolnym. Przed wejściem zwracają uwagę pionowo ułożone skrzynki z browarów czeskich. W środku całkiem spory wybór piw czeskich koncernowych i nie tylko. Wśród nich dawno niespotykane przeze mnie Svijany Fitness. Ponadto widziałem produkty niemieckiego browaru Engel.
Brzeg Dolny, Al. Jerozolimskie 44, Kubuś
Collapse
X
Related Topics
Collapse
-
Cześć,
mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...-
Channel: Poszukuję miejsca...
-
-
Obok Emerald Irish Pub, niedaleko dworca Warszawa Powiśle od jakiegoś czasu mieści się pizzeria Pod Palmą. Jak smakuje pizza nie wiem ale wybór piwka z beczki jest niezły a z butelki wręcz dobry. Są piwa czeskie, klasyczne ale tez rzemieślnicze.
Pinta miesiąca stycznia w miarę dobrej...-
Channel: Warszawa
-
-
-
Browar założyli w 2022 roku Amerykanie, którzy z USA przeprowadzili się do Niemiec by warzyć amerykańskie style piw. Ulokowany został w pięknie zrewitalizowanej dawnej przemysłowo-portowej dzielnicy Roddenkoppel na zachodnim brzegu rzeki Trave. Ze starówki to 2-kilometrowy spacer przez 2 mosty,...-
Channel: Niemcy
-
-
18.07.2025 przy okazji zwiedzania Schwerina postanowiliśmy udać się na drugą stronę ogromnego jeziora Schweriner See, nad którym leży miasto. Naszym celem była miejscowość Leezen na wschodnim brzegu i znajdujący się tam browarek Hennings (powstały w 2012 roku), który oficjalnie otwiera...-
Channel: Niemcy
-
- Loading...
- Koniec listy.
Dużo polskich kraftów, zaskoczyła mnie obecność m.in. dawno niewidzianego browaru Twigg - Red Brigs 51 i Anzus.
Comment