Mamy FULL zestaw czyli 9 piw z Maltgarden w Stan Umysłu !
▉ - Clouds Will Be Clouds - Hazy IPA
▉ - Guys From Green Street - DDH Hazy Double IPA
▉ - Fruit Market Theory - Gose with Guava
▉ - Sounds Like a Chocolate - Imperial Porter with Coffee & Almonds
▉ - The Big Book Of Coconut - Imperial Porter with Coconut
▉ - Please Pass The Pie - Imperial Porter With Cocoa Nibs & Orange Peel
▉ - I'm Your Barista (Siltepec El Jaguar) - Coffee Imperial Stout
▉ - I'm Your Barista (Haile Gebre) - Coffee Imperial Stout
▉ - I'm Your Barista (Monsooned Malabar AA) - Coffee Imperial Stout
NOWOŚCI:
▉ Clouds Will Be Clouds - Hazy IPA (16 Plato, 6,4% ABV), czyli soczyste IPA chmielone Citra i Mosaic.
▉ Guys From Green Street - DDH Hazy Double IPA (18 Plato, 8,1% ABV). Podwójna ilość chmielenia na zimno Citra, Mosaic i Vic Secret. Dużo tropikalnych owoców, soczystość i gładka tekstura od użytych płatków pszennych i owsianych.
▉ Fruit Market Theory - Gose With Guava (12 Plato, 4,8% ABV). Zakwaszane w kotle bakteriami kwasu mlekowego Gose z dodatkiem soli, laktozy oraz dużej ilości Guavy, której słodko-kwaskowy smak dopełnia całości sprawiając, że ma się ochotę na więcej.
Majówka co raz bliżej a więc zachęcamy zaopatrzyć się w dobre piwo Do wcześniejszej mega dużej dostawy dojechały jeszcze nowe piwa z: Browar Hoppy Beaver, Browar BIRBANT, Browar Artezan, AleBrowar oraz powroty z: Deer Bear, Browar Łańcut, Browar PINTA, cała dostawa tu: https://www.polskikraft.pl/sklep/sta...lu-warszawa_62
+ Dr. Coco - woda kokosowa
+ Browar Nepomucen Nachmielona i Nachmielona 2.0
Przypominamy że czynni jesteśmy w sobotę, poniedziałek i wtorek od 12:00 do 21:00, od środy 01.05 do niedzieli 05.05 NIECZYNNE
Cześć,
mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
Sierpniową eksplorację nowych browarów Pomorza Zachodniego wypadło mi zakończyć 30.07.2019 w Gryficach. Browar Folga jest częścią dość sporego kompleksu hotelowo-restauracyjnego, powstałego na bazie dawnych magazynów, a oddalonego około 600 m od dworca kolejowego. Piętrowe budynki z czerwonej...
W Szczecinie piwosz ma co robić i nudzić się nie może. Nachodzić się też specjalnie nie musi bo 4 browary znajdują się w ścisłym centrum miasta w odległości max 600 m od siebie.
Browar pod Zamkiem w odległości 200 m za sąsiada ma Wyszaka mieszczącego się w piwnicach historycznego...
24.02.2020 po raz pierwszy odwiedziłem Tarnobrzeg. A właściwie miasto, bo wcześniej bywałem tylko na dworcu PKP, a głębiej się zapuszczać w zabudowę nie było powodu. Bo i za ciekawa nie jest. Właściwie oprócz zabytkowego kościoła i niedalekiego głównego rynku (zeszpeconego klocem...
W Stargardzie (Szczecińskim) bywałem kilka razy, jednak generalnie w kwestiach kolejowych. 26.07.2019 przyjechaliśmy z Wojtazzem (oczywiście pociągiem) by zwiedzić i napić się piwa w jednym z dwóch ostatnio powstałych w tym mieście browarów ale jedynym restauracyjnym. Przy okazji spaceru...
Comment