Pojawił się Porter z Ciechanowa. 18% ekstr., więc nie wszyscy się z tego ucieszą, ale ja tak.
Do tego Koźlak z Ambera, Irlandzkie Mocne w dużych butelkach (za 2,70, więc wychodzi taniej, niż w tych fikuśnych calineczkach) oraz Cannabia, czyli piwo z domieszką konopii - za 6,20, więc sobie darowałem.
do ktorej michaś czynny,??? bo chce juz pojechac po porterka
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Jak już odpisałem Becikowi na PW Michaś czynny jest na pewno do 22, a może nawet do 23. 'Może', bo zdarzało mi się kupować tam między 22 a 23, ale raz pocałowałem klamkę.
ciekawe czy ktoś zauważył, że jest w ofercie Beczkowe Mocne z Suwałk (tylko puszka)
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Powiem szczerze, że widziałem to piwo w Michasiu już jakiś czas temu. Wydawało mi się, że o tym nawet wspominałem, ale może to tylko omamy. Generalnie asortyment Michasia jest na tyle szeroki, że jak się nie pospisuje na karteczce, co jest, to ciężko o czymś nie zapomnieć.
Co do Beczkowego, to wypiłem jedno takie piwo, nie pamietam czy akurat z Michasia i mimo, że nie nie było najgorsze, to nie zostało w mojej pamięci na tyle, by go jeszcze szukać.
Lubię kiedy się zieleni
Lubię jak się piwo pieni...
Mam bardzo złą wiadomość.
Zmarł właściciel Michasia i po piwie póki co najmniejszego śladu nie ma.
Za dwa tygodnie, może trochę później po otrzymaniu koncesji przez nowego właściciela piwo ma wrócić na półki. Mam nadzieję, że w takim zestawie jak do tej pory
Z tyłu dawnego Hitu, Tesco (na Górczewskiej) jest spore nowe osiedle. Główną ulicą jest Pełczyńskiego. Przy tej ulicy znajduje się średniej wielkości pizzeria. Kilkanaście 2-osobowych stolików, które w razie potrzeby są zsuwane i kilka stołków barowych. Oprócz głównego "towaru",...
Nieduży pub w ryneczku niedaleko pętli Nowe Bemowo. Otwarty poza poniedziałkiem od 17:00. Niby tylko 2 nalewaki, ale na jednym z reguły jest jakiś pilsik lub lager na drugim często pszenica. Najczęściej są to piwa pinty, zakładowego, kormorana itp. W lodówkach za to sporo kraftowych piw....
Rožmberk nad Vltavou to przepiękna miejscowość w kraju południowoczeskim, położone nad Vltavou.
Ikoną miasta jest 13-wieczny zamek, wzniesiony w 1262 roku, a od 2023 roku do miasteczka powróciły tradycje piwowarskie.
Dawny browar istniał od 1590 roku, został założony...
Jest to lokal dla tych, którzy chcą połączyć rodzinny wypad na śniadanie, obiad lub coś słodkiego, z wyprawą na dobre piwo. Znajdą się w nim atrakcje zarówno dla dzieci jak i dorosłych (gry, książki i zabawki w kąciku dla dzieci). Lokal oferuje różne zestawy śniadaniowe, obiadowe,...
Przeglądam wątki bemowskie, ale wiele to już historia...
Będę w okolicy, chętnie uzupełniłbym (przed)świąteczne zapasy.
Ktoś podrzuci jakiś sensowny adres...? Dzięki.
Comment