Zielonki, [adres do uzupełnienia], Supermarket Warus

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kibi
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.07
    • 1875

Zielonki, [adres do uzupełnienia], Supermarket Warus

Odwiedzam sklep tej samej firmy (trudno chyba o przypadkową zbieżność nazw) w Zielonkach pod Warszawą (gmina Stare Babice, 3-4 km od skrzyżowania Górczewskiej i Lazurowej, kierunek na Leszno) i tu również wybór jest nie tyle wielki co niebanalny. Ze względu na kolekcjonerstwo najbardziej interesuja mnie polskie piwa w butelkach (wczoraj oprócz tego co wszędzie,były ze trzy gatunki z Grudziądza, ze dwa z Kormorana, niedawno był Jurand, wcześniej Kożlak z Ambera) ale również są ze trzy rodzaje Obolona i klka czeskich i zachodnioeuropejskich, Amber w puszce. Ale Ciechanowa tam nigdy nie widziałem....
    Ostatnia zmiana dokonana przez Maggyk; 2005-10-05, 10:37.

Related Topics

Collapse

• kaczka116
    Przetwórnia Chmielu, [Monsters] Lost in the Supermarket
    kaczka116
    Piwo gotowe do oceny
    2020-09-08, 20:35
  • darekd
    Eschenbacher, Schlossbrauerei Söldenau Helles
    darekd
    Schlossbrauerei Söldenau to browar z Dolnej Bawarii zamknięty w 1922 r.
    Browar Eschenbacher też jest z Bawarii (Dolna Frankonia) i warzy pod marką dawnego browaru tego Hellesa.

Alk. 5,1%

Aromat - słodowy, z minimalną słodyczą zbożową, po przelaniu ciut kwaskowych
    ...
    2025-08-31, 22:01
  • bastion
    Bułgaria, Mezdra, Ul. Pazara, Hotelski Kompleks Ariel.
    bastion
    Mezdra kojarzy się z marką Ledenika produkowaną w miejscowym browarze. Jednak dane mi było zaglądnąć w miejsce, o którym nie mogłem znaleźć informacji na piwnych stronach w bezkresnym necie.
    Bardziej traktuje ten wpis jako wyzwanie dla piwnych turystów odwiedzających Bułgarię,...
    2024-09-04, 21:16
  • Wujcio_Shaggy
    Warszawa, Nugat 4, Supermarket Warus
    Wujcio_Shaggy
    Peregrynując po Ursynowie mimochodem zajrzałem do tegoż sklepu, nie spodziewając się zbyt wiele... a tu szok:
    - cała gama ales - Young's, Belhaven (ceny ok. 10,50)
    - Obolon - Pszeniczne, Bile, Magnat, Aksamitowe (po ok. 4 zł)
    poza tym Topvar, niemieckie, cóś belgijskiego,...
    2004-12-21, 11:36
  • wil
    Warszawa, Walerego Sławka 1, supermarket Warus
    wil
    Pojawiła się kielecka Cobra w cenie 4,60 zł. Po moim wyjściu zostało na regale 11 butelek. Z polskich piw poza głubczyckim Core nic ciekawego. Wybór piw importowanych większy od przeciętnego (są piwa czeskie, litewskie, ukraińskie, angielskie) ale w sumie wszystko do kupienia w innych miejscach....
    2007-09-01, 10:12
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...