A jest może coś z Gościszewa? np. Rycerz
Warszawa, Płowiecka 64, Piwosz
Collapse
X
-
-
aktualizacja półki
Witam,
Od dziś zalogowany na BROWARze od dawna zakochany w browarach
Sklep na Płowieckiej/PIWOSZ to moje stałe miejsce zaopatrywania w piwo, a że smakuje w regionalnych smakach, więc krótki przegląd tego co na dzisiaj zaobserwowałem w sklepie:
BROWAR Grudziądz - kiedyż był i znikł, serce boli ...
BROWAR Witnica - szeroki wybór - LUBUSKIE, PORTER BOSS, KOŹLAK
BROWAR GAB - dzisiaj po raz pierwsyz wylookałem u nich te specjałynie spamiętałem za wiele,
BROWAR JAGIEŁŁO - wypatrzyłem NAŁĘCZOWSKIE,
BROWAR Konstancin - MAZOWIECKIE, DAWNE,
BROWAR CIECHAN - pełen asortyment,
BROWAR GOŚCISZEWO - jest okazjonalnie, dzisiaj nie zauważyłem niczego od nich, ale jest dostępne głównie latem...
BROWAR KORMORAN - duży wybór mocnych piw.. nie jestem w stanie wymienić wszytskich, ale ze słabszych jest np. WIŚNIA W PIWIE (trochę damskie
) no i mój obecny faworyt WARNIJSKIE... dzisiaj dwie butelki... po prostu Chateneuf du Pape wśród piw!!!
BROWAR AMBER - szeroki asortument,
BROWAR KRAJAN - nie jest w moim typie, ale jest kilka marek też dostepnych...
Oczywiście poza tym pełen zestaw "piw" koorporacyjnych
Molszew
Comment
-
Wczoraj miałam okazję odwiedzić PIWOSZA. Sklepik niewielki, obok świata win
Zakupiłam kilka piw w następujących cenach:
(Głubczyce) Morawskie 3,90
(Konstancin) Czarny Dąb 3,70
(Gościszewo) Naturalne N/Filt 3,70
(Jagiełło) Lipcowe 2,40
(Czeskie Budejovice) 1795 3,95 zł
Pamiętam jeszcze:
Faustus 5,00
(Gościszewo) Viva Hell 4,80
Faktycznie lodówki pełne koncernówek. Szkoda, że nie zostały wykorzystane na trzymanie niepasteryzwoanych, które wymagają chłodnego a niekiedy zimnego traktowania. Obecnie jest zima, ale jestem ciekawa jak ich zdatność do spożycia latem.
Godziny otwarcia (tak mniej więcej, bo sprzedawczyni nie umiała ich sprecyzować):
pon-pt 10.00 - 22.00
sob 10.00- 22.30 (23.00)
nd. 12.00-20.30 (21.00)
Sprzedawczyni na pytanie o piwa smakowe zaoferowała mi oprócz "Wiśni w piwie" piwo orkiszowe
(Warnijskie)
Comment
-
W Piwoszu trwa remont zaplecza, sklep będzie teraz dużo większy i samoobsługowy jeśli chodzi o piwo, pojawią się nowe lodówki (do koncerniakowych i tak nie można wstawiać nic innego) i osobna klimatyzacja drugiej części - takie informacje mam od właściciela. Myślę, że piwom niepasteryzowanym nie będzie źle w lecie.Comment
-
Widać w asortymencie się ostatnio poprawiło. Ta rozbudowa to znak, że może to być piwnie ciekawy punkt na mapie Warszawy. Oby tylko właścicielowi się chciało zrobić coś na wzór sklepu specjalistycznego, który widziałem kiedyś w Belgii.
Jak będzie samoobsługowy to teraz mnie w wakacje z rowerem do tego sklepu już nie wpuszczą.
Comment
-
Faktycznie, jak zajrzało się w głąb sklepu (po schodkach) prace remontowe trwają. Mam wobec tego nadzieje, że wraz z przebudową zmieni się też oznaczenie cenowe, tzn, że się pojawi przy wszystkich butelkach. Było by to bardzo pomocne przy zakupach.Comment
-
Aż się teraz dziwie, że przez prawie 4 lata zamieszkiwania na Gocławku nigdy nie udało mi się odwiedzić tego sklepu. Fizz był moim jedynym źródełkiem;P Mam jednak nadzieję, że uda mi się odwiedzić PIWOSZA już na wiosnę po remoncie. Póki co polecam Rudnickiego/Broniewskiego oraz Rodzinkę BIS przy Pejzażowej
Comment
-
Od poniedziałku część samoobsługowa oficjalnie otwarta, wybór duży, prawie wszędzie ceny... no niestety, zakupy w samoobsługowym sklepie idą lepiej, i chcąc kupić 4 piwa, wychodzi się z ośmioma
No tak to ma działać, jak klient może pomacać towar, to jest bardziej skory do zakupów
Żytnie piłem przedwczoraj - bardzo ciekawe piwo o smaku razowca na zakwasie, dla mnie będzie hitem w upały.
Comment