W Rodzince można jeszcze nabyć Brackie Pale Ale Belgijskie . Stoi sobie na półce, z dala od lodówki
Warszawa, Pejzażowa 2 lok. U-2 (Mokotów), Rodzinka Bis
Collapse
X
-
Dzień dobry,
chciałbym się zapytać czy ktoś wie, jeśli sklep będzie normalnie czynny dziś i jutro?
pozdrawiam"(...)ałus (prasłowo; cerk. oł i ołowina, dziś tylko u Słowieńców znane: (w)ol, 'piwo', wolar, 'piwowar'; nie pożyczka z niem., nord. ol, 'piwo', 'biesiada', ang. ale, lecz z niem spólne, jeden z tych nielicznych wyrazów celtycko-niemiecko-słowiańskich, dowodzących wędrówki czy spólnoty nazw i rzeczy na Północy Europy(...)"Comment
-
Multitap Crawl
Multitap Crawl na Facebook
"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."Comment
-
Ja, w temacie dyskusji o piwach po terminie, chciałem oświadczyć, że w Rodzince bywam (rzadko, bo rzadko, ale jednak!) od ponad roku, i NIGDY nie natknąłem się tam na piwo zepsute, skwaśniałe etc. Zdarzało mi się, a i owszem, kupić tam piwa przeterminowane, ale w promocyjnej cenie i z informacją sprzedawcy o przekroczeniu terminu - i byłem z tych piw wielce zadowolony. Także proszę nie uprawiać antyreklamy, tylko dlatego, że ktoś wyjątkowo, raz się na jakimś egzemplarzu "przejechał".Comment
-
Comment
-
Co wam się wszystkim tak nagrał ten czarny PR? Czy uważacie, że tu pisze tylko konkurencja z zamysłem unicestwienia sklepu? Każdy, kto trafi zepsute piwo i napisze o tym na forum uprawia antyreklamę?
Negatywne opinie, skoro nie są pojedyńcze, nie wzięły się znikąd, podejście pana Arka do piw przeterminowanych (nie mówiąc już o tych tuż przed terminem) miało się zmienić a upustów jak nie było tak nie ma, przynajmniej ja ich ostatnio nie uświadczyłem. Ja zaglądam tam coraz rzadziej, mam po prostu daleko, nie pasuje mi też przerwa w środku dnia ale nie ukrywam, że straciłem nieco entuzjazm do wycieczek po kilku przeterminowanych i zepsutych piwach więc IMO to sklep sam sobie robi złą reklamę takimi kwiatkamiNie mam problemu z alkoholem. Mam problem z pieniędzmi na alkohol.Comment
-
Kuźwa - większość z Was nie widzi problemu, tam gdzie on jest.
Sprzedawanie towaru spożywczego (nieistotne jaki jest rodzaj tego towaru) jest złamaniem przepisów sanitarnych które ma poważne konsekwencje...
Śmieszy mnie biadolenie, że to taki fajny sklep i właściciel i nie należy nic z tym robić - jakby Pan Arek był takim świetnym sprzedawcą, to planowałby zatowarowanie ( co schodzi szybciej, co wolniej, ile czego zamówić) i przeceniał piwa przed końcem terminu odpowiednio wcześniej - a nie łaskawie przeceniał coś CZEGO NIE MA PRAWA SPRZEDAĆ...
No ale tak to u nas jest, że jak ktoś komuś leje w twarz, to poszkodowany twierdzi, że deszcz pada...Last edited by iron; 2011-11-18, 23:52.bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, OjczyznaComment
-
Wystarczy porozmawiać i upust się dostanie. Dla przykładu - BOSS Porter 0,5l z czerwca za 3 zł to chyba uczciwa cena.Comment
-
Wszystkie piwa z Gościszewa, które kupowałem w Rodzince, były dobre. Żeby zawsze mieć zepsute, trzeba albo mieć niesamowitego jeden-na-milion pecha, albo samemu je źle przechowywać, tak że np. ulegają zepsuciu w transporcie.
upustów jak nie było tak nie ma, przynajmniej ja ich ostatnio nie uświadczyłem.
No ale tak to u nas jest, że jak ktoś komuś leje w twarz, to poszkodowany twierdzi, że deszcz pada...Comment
-
Byłem dziś w sklepie po raz drugi. Zdążyłem tylko dlatego, że po moim telefonie p. Artur opóźnił nieco przerwę (dzięki). Jak zwykle można pogadać w miłej atmosferze, a do tego kilka nowości w tym 3 pinty, Złoty Łan z Namysłowa (chyba) oraz porter Saku z Estonii, praktycznie niespotykany w naszych sklepach. Do tego zapowiedzi kolejnych nowości, więc warto będzie odwiedzić sklep ponownie w najbliższym czasie.Comment
-
Czekał, jeśli się nie mylę, 3 lata na miejsce na sklepowych półkach.JEDNO PIVKO NEVADI!Comment
-
Żaden browar by się na to nie zdecydował na dużą skalę, zbyt duże koszty. Przecież żeby to w miarę płynnie trafiało na rynek to wymagałoby permanentnego zablokowania 2-3 tanków leżakowych, przy założeniu że co rok wypuszczają jedną 3 letnią warkę. Więc cena byłaby odpowiednia, przez co mało kto by to kupił. Takie rozwiązanie jak zaproponował Ciechan jest optymalne (500 litrów)JEDNO PIVKO NEVADI!Comment
Comment