Poznań, Mickiewicza 18, Centrala Piwna (PRZENIESIONO pod nr 33)

Collapse
Temat jest zamknięty.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• centralapiwna
    replied
    Mnóstwo uzupełnień, m.in. szkockie Brew Dog i Williams, czeski Kocour, polskie Pivovaria, Konstancin Pszeniczny i Żytnie i wiele innych. Zapraszamy!!!

Leave a comment:

• kony
    replied
    Dodam jeszcze od siebie w temacie włoskich piw. Kilka lat temu robiłem zakupy w sklepie specjalistycznym w Bolonii i za piwa z mikrobrowarów płaciłem wtedy 8-10 euro za butelki 0,75L. Inna sprawa, że później okazało się że nie zawsze były to dobrze zainwestowane dutki ale kto nie ryzykuje ten pije w kółko to samo

Leave a comment:

• centralapiwna
    replied
    Zmiana na kranach! Z kija Skalak 11 - cena 6zł/l. Zapraszamy do napełniania butelek :-)

Leave a comment:

• volodos
    replied
    Dobra, research mnie przekonał. Marne te nasze zarobki . Koniec off topu z mojej strony.

Leave a comment:

• pioterb4
    replied
    Doliczam. I wciąż uważam, podobnie jak fido, że taka cena na polskie warunki jest nie do przyjęcia.
    Jedno barley wine w Norwegii kosztuje 60 zł za butelkę. Tzn, że nie można go sprzedawać w Polsce? CZy można ale pod warunkiem, że sklep wyłoży za klienta 80%?

Leave a comment:

• alterbeer
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chemmobile
    A możesz dokładniej napisać jakie Birrificio?
    Kilka postów powyżej była lista nowości (i tylko jeden włoski mikrus), więc użyłem skrótu myślowego Birrificio Lambrate

Leave a comment:

• chemmobile
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel
    Ps. Chemmo, podwyżkę dostałeś czy w totka wygrałeś, że tak Ci się zrelatywizowało?
    Nauczyłem się nie przeliczać cen z euro na złotówki A tak serio, to macie wybór - albo piwo w butelce w Polsce za równowartość 10-12 euro (0,75L przypominam), albo osobistą wizytę na miejscu, ale nie liczyłbym na niskie ceny. W mediolańskim Birrificio Lambratte szklanka 0,5L piwa to pewnie jakieś 6-8 euro w zależności od gatunku. Inny mikrus również z Lombardii z okolic Bergamo kosztuje ok. 6 euro w przeliczeniu na 0,5L w tym lokalu. Butelkowych wersji tych piw nie ma w sklepach, kupujesz je bezpośrednio w mikrusach lub knajpach z nimi kooperujących, a zatem może być tylko drożej. Z dużym prawdopodobieństwem mogę stwierdzić, że podobnie jest z piwami mikrobrowaru włoskiego dostępnych w Centrali Piwnej. W naszej okolicy i z naszymi zarobkami relatywnie tanie są chyba tylko mikrusy czeskie i może niemieckie.

PS. bierzcie pod uwagę, że we Włoszech piwo relatywnie jest drogie - jakby nie patrzeć króluje tam wino. Oni mogą pozazdrościć nam cen piwa, a my im cen wina, zwłaszcza w knajpach.
    Ostatnia zmiana dokonana przez chemmobile; 2012-08-04, 22:17.

Leave a comment:

• fidoangel
    replied
    To jest cena, za takie piwo, jak dla mnie, kolekcjonerska i w takim aspekcie "do przyjęcia" ale w żadnym przypadku nie "całkiem przyzwoita"

Ps. Chemmo, podwyżkę dostałeś czy w totka wygrałeś, że tak Ci się zrelatywizowało?

Leave a comment:

• chemmobile
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika volodos
    taka cena na polskie warunki jest nie do przyjęcia.
    No właśnie, na polskie warunki. Dyskusja nie ma sensu - skorzystaj z tanich linii lotniczych i kopnij się do Włoch, aby zobaczyć na własne oczy jak tam kształtują się ceny. Chyba, że uważacie, iż dla polskich odbiorców lokalne birrificio powinny stosować upusty proporcjonalne do mniejszych średnich zarobków w Polsce
    Bonusowa propozycja w celach porównawczych - idź do pierwszej lepszej knajpy, kup skrzynkę najtańszego piwa (nawet koncernowego) w butelkach, następnie wystaw to piwo do sprzedaży w klasycznym spożywczaku i spróbuj na nim zarobić.
    Ostatnia zmiana dokonana przez chemmobile; 2012-08-04, 21:55.

Leave a comment:

• volodos
    replied
    Doliczam. I wciąż uważam, podobnie jak fido, że taka cena na polskie warunki jest nie do przyjęcia.

Leave a comment:

• chemmobile
    replied
    No fido, przecież to piwo nie teleportowało się samo z siebie do Polski, a sprzedawca jakąś marżę też narzucił. Podejrzewam nawet, że ta marża jest niska.
    Powiem tak: w przeliczeniu na butelkę 0,33 L jest to około 20 zł. Czy to dużo? Ile kosztują takie butelki z piwem w Drink Hali czy Browarku we Wrocławiu za piwa amerykańskie czy angielskie? A tu masz włoskie piwo z mikrusa, które na 99% kupisz tylko na miejscu, a nie w sklepach jak Brew Doga itp. Bierz pod uwagę, że takich "flaszek" nie kupisz w normalnym sklepie. To tak, jakbyś kupił piwo butelkowe w knajpie na wynos - jest droższe niż sklepowe; do tego dolicz koszt transportu i narzut sprzedawcy.

Leave a comment:

• fidoangel
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chemmobile
    A co do ceny - 42-48 zł to równowartość 10-12 euro za 0,75 L. Całkiem przyzwoita cena.
    Naprawdę? W Polsce? Z flaszki!!
    Ostatnia zmiana dokonana przez fidoangel; 2012-08-04, 21:18.

Leave a comment:

• chemmobile
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika alterbeer
    Birrificio ok 42-48 zł za 0,75l (teraz już wiem o co chodziło osobom narzekającym na ceny włoskich mikrobrowarów ;-))
    A możesz dokładniej napisać jakie Birrificio?
    A co do ceny - 42-48 zł to równowartość 10-12 euro za 0,75 L. Całkiem przyzwoita cena. W Lombardii ceny lepszych piw (ale jeszcze nie z mikrobrowarów) zaczynają się od ok. 2,5 euro za butelkę 0,33 L i to w marketach.
    Ostatnia zmiana dokonana przez chemmobile; 2012-08-04, 21:15.

Leave a comment:

• alterbeer
    replied
    Ponieważ sam się pofatygowałem i zakupiłem kilka piwek to informacyjnie dla innych:
    - Brewdog 10-20 zł (słabsze bliżej 10 zł, oba imperial IPA bliżej 20 zł) za 0,33l -> ale tutaj już wczoraj wieczorem były ostatki
    - St. Peters ok 10 zł za 0,5l
    - Williams większość trochę ponad 10 zł za 0,33l
    - Birrificio ok 42-48 zł za 0,75l (teraz już wiem o co chodziło osobom narzekającym na ceny włoskich mikrobrowarów ;-))

Leave a comment:

• Holy-Grail
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika centralapiwna
    Widełki chyba wiele nie powiedzą... Od 10zł do prawie 50.

Pozostaje.... konkretnie.

Leave a comment: