Poznań, Mickiewicza 18, Centrala Piwna (PRZENIESIONO pod nr 33)
Collapse
Temat jest zamknięty.
X
X
-
Mnóstwo uzupełnień, m.in. szkockie Brew Dog i Williams, czeski Kocour, polskie Pivovaria, Konstancin Pszeniczny i Żytnie i wiele innych. Zapraszamy!!! -
Dodam jeszcze od siebie w temacie włoskich piw. Kilka lat temu robiłem zakupy w sklepie specjalistycznym w Bolonii i za piwa z mikrobrowarów płaciłem wtedy 8-10 euro za butelki 0,75L. Inna sprawa, że później okazało się że nie zawsze były to dobrze zainwestowane dutkiale kto nie ryzykuje ten pije w kółko to samo
Leave a comment:
-
Zmiana na kranach! Z kija Skalak 11 - cena 6zł/l. Zapraszamy do napełniania butelek :-)Leave a comment:
-
Dobra, research mnie przekonał. Marne te nasze zarobki. Koniec off topu z mojej strony.
Leave a comment:
-
Doliczam. I wciąż uważam, podobnie jak fido, że taka cena na polskie warunki jest nie do przyjęcia.Leave a comment:
-
-
A tak serio, to macie wybór - albo piwo w butelce w Polsce za równowartość 10-12 euro (0,75L przypominam), albo osobistą wizytę na miejscu, ale nie liczyłbym na niskie ceny. W mediolańskim Birrificio Lambratte szklanka 0,5L piwa to pewnie jakieś 6-8 euro w zależności od gatunku. Inny mikrus również z Lombardii z okolic Bergamo kosztuje ok. 6 euro w przeliczeniu na 0,5L w tym lokalu. Butelkowych wersji tych piw nie ma w sklepach, kupujesz je bezpośrednio w mikrusach lub knajpach z nimi kooperujących, a zatem może być tylko drożej. Z dużym prawdopodobieństwem mogę stwierdzić, że podobnie jest z piwami mikrobrowaru włoskiego dostępnych w Centrali Piwnej. W naszej okolicy i z naszymi zarobkami relatywnie tanie są chyba tylko mikrusy czeskie i może niemieckie.
PS. bierzcie pod uwagę, że we Włoszech piwo relatywnie jest drogie - jakby nie patrzeć króluje tam wino. Oni mogą pozazdrościć nam cen piwa, a my im cen wina, zwłaszcza w knajpach.Ostatnia zmiana dokonana przez chemmobile; 2012-08-04, 22:17.Leave a comment:
-
To jest cena, za takie piwo, jak dla mnie, kolekcjonerska i w takim aspekcie "do przyjęcia" ale w żadnym przypadku nie "całkiem przyzwoita"
Ps. Chemmo, podwyżkę dostałeś czy w totka wygrałeś, że tak Ci się zrelatywizowało?Leave a comment:
-
Bonusowa propozycja w celach porównawczych - idź do pierwszej lepszej knajpy, kup skrzynkę najtańszego piwa (nawet koncernowego) w butelkach, następnie wystaw to piwo do sprzedaży w klasycznym spożywczaku i spróbuj na nim zarobić.Ostatnia zmiana dokonana przez chemmobile; 2012-08-04, 21:55.Leave a comment:
-
Doliczam. I wciąż uważam, podobnie jak fido, że taka cena na polskie warunki jest nie do przyjęcia.Leave a comment:
-
No fido, przecież to piwo nie teleportowało się samo z siebie do Polski, a sprzedawca jakąś marżę też narzucił. Podejrzewam nawet, że ta marża jest niska.
Powiem tak: w przeliczeniu na butelkę 0,33 L jest to około 20 zł. Czy to dużo? Ile kosztują takie butelki z piwem w Drink Hali czy Browarku we Wrocławiu za piwa amerykańskie czy angielskie? A tu masz włoskie piwo z mikrusa, które na 99% kupisz tylko na miejscu, a nie w sklepach jak Brew Doga itp. Bierz pod uwagę, że takich "flaszek" nie kupisz w normalnym sklepie. To tak, jakbyś kupił piwo butelkowe w knajpie na wynos - jest droższe niż sklepowe; do tego dolicz koszt transportu i narzut sprzedawcy.Leave a comment:
-
A co do ceny - 42-48 zł to równowartość 10-12 euro za 0,75 L. Całkiem przyzwoita cena. W Lombardii ceny lepszych piw (ale jeszcze nie z mikrobrowarów) zaczynają się od ok. 2,5 euro za butelkę 0,33 L i to w marketach.Ostatnia zmiana dokonana przez chemmobile; 2012-08-04, 21:15.Leave a comment:
-
Ponieważ sam się pofatygowałem i zakupiłem kilka piwek to informacyjnie dla innych:
- Brewdog 10-20 zł (słabsze bliżej 10 zł, oba imperial IPA bliżej 20 zł) za 0,33l -> ale tutaj już wczoraj wieczorem były ostatki
- St. Peters ok 10 zł za 0,5l
- Williams większość trochę ponad 10 zł za 0,33l
- Birrificio ok 42-48 zł za 0,75l (teraz już wiem o co chodziło osobom narzekającym na ceny włoskich mikrobrowarów ;-))Leave a comment:
-