Szczecin, Monte Cassino 5, Elysium
Collapse
X
-
Też dzisiaj byłem. Sklepik mały, ale dobrze zaopatrzony. Ceny przystępne.
Czarnków i Gniewosz, w pełnym wyborze, stoją sobie pogodzone obok siebie
Ja zakupiłem przede wszystkim moje ulubione Dawne i Krakonosy.
Jest Brackie i Mastne, wkrótce będzie Cerna Hora i Gościszewo.
Krótko mówiąc: Jest dobrze i będzie jeszcze lepiej.
Będę stałym klientem.Comment
-
kwl nie chodzi mi o Guinessa export w małej butelce,
szukam w konserwie z kulką, najbliżej mu do smaku oryginalnego Guinessa którego miałem przyjemność skosztować w Dublinie.
Na otarcie łez zakupiłem Primatora stout.
Byłem dzisiaj i nabyłem kilka Ciechanów, mają na nie specjalną ofertę
Właśnie kończę Dawne z Konstancina ( zachęcony przez christofa ). Coś wspaniałego.
Będę podpisywał tam listę regularnie
Comment
-
Comment
-
Wreszcie odwiedziłem ten sklep. Wchodząc przestraszyłem się że to bosmany itp. są w lodówkach, a cała gama prawdziwego piwa na półkach musi znosić te upały, jednak zaraz ujrzałem kolejną lodówkę wypełnioną po brzegi piwem głownie z Kormorana. Jednak więcej piw mogłoby gościć w lodówkach, chyba, że coś jeszcze przeoczyłem. Obsługa fachowa, ceny i asortyment ok, ale mam nadzieję, że oferta będzie się sukcesywnie powiększała.
Comment
-
Witamy!!!
Właśnie rozładowaliśmy kolejną dostawę.
No więc po kolei:
-Ciechan miodowy, wyborny,
-Brackie mastne,
-Konstancin dawne niepasteryzowane,
-Opat Kvasnicak 1l PET,( niepast.),
-Opat Kvasnicak Pepper 1l PET( niepast.),
-Opat Kvasnicak Lemon 1l PET( niepast.),
-Velkopovicky Kozel ( svetly),
-Fortuna Smoki czerwony i srebrny,
-Krakonosy,
-Primator (chyba wszystko + EPA),
-EKU Export,
-Kormoran Swieże,
-Czarnków Izerskie,
-Bishops Finger Ale,
-Bitburger Premium,
-Krombacher,
-Le Trappe:
Witte Trappist,
Dubbel,
Tripel,
Quadrupel,
Bockbier,
-Guiness Draught,Comment
-
Trzeba będzie niedługo odwiedzić ten sklep, bo widzę, że wybór zacny, sporo piw, których jeszcze nie zasmakowałem.
Mam tylko takie pytanie, trochę w stylu kamikaze: czy jest w planach sprowadzanie piwa Brahma (chociażby z Anglii), czy czerwonego Peroni?Comment
-
Brahma jest na naszej liście piw poszukiwanych przez nas w hurtowniach także prędzej czy później powinna znaleźć się na półkachTrzeba będzie niedługo odwiedzić ten sklep, bo widzę, że wybór zacny, sporo piw, których jeszcze nie zasmakowałem.
Mam tylko takie pytanie, trochę w stylu kamikaze: czy jest w planach sprowadzanie piwa Brahma (chociażby z Anglii), czy czerwonego Peroni?
. Czerwone Peroni hmm, nic nie obiecujemy, ale zobaczymy czy jest do sprowadzenia.
Póki co wczoraj nowa dostawa z Fortuny i Kormorana+ inne:
- Komes porter,
- Czarne,
- Czarne z miodem,
- Czarny Smok,
- Warmiak ciemne niepasteryzowane,
- Świeże niepasteryzowane,
- Rześkie niepasteryzowane,
- Łomża niepasteryzowane,
- Orkiszowe niefiltrowane,
- Warnijskie wielozbożowe,
- Duvel zestaw 2x0,33+ szklanka,
- Peroni,
- Kilkenny
Zapraszamy
Comment
-
wyjatkowy sklep na mapie Szczecina
Witam forumowiczów
Jestem z Trójmiasta. Będąc w Szczecinie trafiłem do Elysium. Namiar dał mi gość z piwnej knajpki z deptaka szczecińskiego (szacuneczek).
Sklep bardzo dobrze zaopatrzony. W porównaniu do sklepów trójmiejskich nie koncentruje się jedynie na browarze Kormoran i Fortuna. Jest wiele ciekawych browarów, w tym również Witnica. Z tego ostatniego browaru polecam koniecznie piwo jasne cytrynowe w knajpce na deptaku. Niestety piwo jest niedostępne w butelkach, gdyż zostało dopiero uwarzone.
Nie zrażajcie się tym, że jest nazwane cytrynowym. To nie żaden Reds, tylko prawdziwe, dobre piwo, z goryczką w długim tle i świeżym aromatem cytryny na początku.
Pyszne
pozdrawiam
LarsComment
-
Comment
-
Dlaczego niestety? To się chwalić powinno, że w knajpie piwo cytrynowe z Witnicy jest beczkowe. To jest rarytas
Podaj adres tej knajpki na deptaku i opisz ją w dziale knajpy / puby polskie.Comment