Według składu jest to napój piwny o smaku żurawinowym, czyli troszkę piwa, ok 15% soku jabłkowego i aromat żurawinowy. W dodatku dość marny bo smaku żurawiny ja nie wyczułem.
Plusy: tych 4,5% alk. nie czuć (choć moja żona mówi, że coś tam alkoholu czuje)smakuje jak średniej jakości czerwona oranżada (taka z Helleny) niestety smak burzy jakiś dziwny posmak słodziku, więc podejrzewam SUKRALOZĘ bo podobny mączystochemicznycpseudocukier da się wyczuć w Lechu shandy.
Za 0,99zł warto kupić,w celu przetestowania jak może piwo smakować oranżadką za normalną cenę 2,49zł nie bardzo.
Kolor: kolor czerwonej oranżady, sam nie wiem jak to oceniać czy jako piwo czy jako napój piwny ale będę sprawiedliwy i ocenię na 50% [2.5] Piana: różowa, dość spore pęcherze, szybko opada do cienkiego kożuszka na piwie [2.5] Zapach: oranżadkowy ale miły.....żadnych piwnych akcentów [3] Smak: pierwsze co mi przyszło na myśl to smak starej dobrej czerwonej gruźliczanki, niezbyt słodki żurawinowo-słodowy posmak na wyczuwanej piwnej bazie. Jako piwo produkt ten odpada całkowicie ale jako oranżadka, jest naprawdę niezły, mi smakował [3] Wysycenie: za dużo, ale jak to w oranżadzie [3.5] Opakowanie: dość wyróżniająca się na półce puszka 0.33 choc moim zdaniem mogłaby być bardziej dopracowana [4] Uwagi: jako zamiennik Coca Coli czy innych napojów gazowanych to jest rzecz jak najbardziej do zaakceptowania, jako piwo zdecydowanie nie
Ostatnia zmiana dokonana przez becik; 2013-05-07, 20:47.
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Nowość w Dino. Cena 2,99zł, alkohol 5,2%, ekstrakt 11,7%. Na przedniej etykiecie mamy napis "piwo dolnej fermentacji". Na tylnej mamy informację, że to pils i że idealna temperatura spożycia to 4-7st. Barwa ciemna słomka, zapach marginalny, słodowy, piana gęsta, obfita. Smak zaskakujący....
Ekstrakt 10.9*, alko 4,5%
Chmiele: Magnum i Lubelski.
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - trochę było.
Gaz - średni.
Barwa - złoto.
Aromat - zbożowość z nutą chmielu.
Smak - lekko...
Funkcjonujący od 2017 roku browarek umiejscowiono w starych magazynach kolejowych z czerwonej cegły. Z głównego dworca kolejowego kierujemy się równolegle do torów w kierunku wschodnim przez Kurt Schumacher Straße, przechodzimy mostem przez Gerę i dalej prosto brukowaną ulicą przez tereny...
Kolejne dwa browary jakie zamierzaliśmy odwiedzić w Brukseli olały piwoszy i wywiesiły na drzwiach kartki o treści "w sierpniu jesteśmy na wakacjach, zapraszamy we wrześniu". Dlatego postanowiliśmy przejechać się do przepięknego miasteczka Leuven odległego od Brukseli o 20...
Browar powstał w 2017 roku w portowej dzielnicy Eilandje poprzetykanej dokami i kanałami, od wschodniej strony przyległej do rzeki Schelde. Dojechać można tu tramwajem nr 24. Browar zainstalowano w dość sporym starym budynku z czerwonej cegły pełniącym zapewne niegdyś rolę portowego magazynu....
Comment