Ocena z ARTomatu
Kolor: dość mocno zmętnione, faktycznie można powiedzieć że jest białe
[5]
Piana: dość obfita, szybko się dziurawi i opada [4]
Zapach: jest cytrusowy aromat (to chyba ta skórka pomarańczy) przyjemny zapach [4]
Smak: wydaje mi się że mogłoby być trochę bardziej kwaśne, jest pełniejsze niż się spodziewałem [4]
Wysycenie: wysokie, takie jak oczekiwałem [5]
Opakowanie: bez zarzutów, dużo informacji, dedykowany kapsel [4.5]
Uwagi: warka 31.05.14. Dobre piwo, ale wydaje mi się że w cieplejszy dzień smakowałoby mi jeszcze bardziej
Moja ocena: [4.3]
Kolor: dość mocno zmętnione, faktycznie można powiedzieć że jest białe
[5]Piana: dość obfita, szybko się dziurawi i opada [4]
Zapach: jest cytrusowy aromat (to chyba ta skórka pomarańczy) przyjemny zapach [4]
Smak: wydaje mi się że mogłoby być trochę bardziej kwaśne, jest pełniejsze niż się spodziewałem [4]
Wysycenie: wysokie, takie jak oczekiwałem [5]
Opakowanie: bez zarzutów, dużo informacji, dedykowany kapsel [4.5]
Uwagi: warka 31.05.14. Dobre piwo, ale wydaje mi się że w cieplejszy dzień smakowałoby mi jeszcze bardziej
Moja ocena: [4.3]
) w Zamku w Mosznej. Można tam dostać tylko piwa z KP i z Namysłowa; a że nie piję mocnych alkoholi, a presja środowiska na sięgnięcie po alkohol była silna (ale długo dumnie odmawiałem), przez cały pobit popijałem Białe Pszeniczne. I dalej uważam (a poprzedni raz tak twierdziłem krótko po premierze, gdy było to często przeze mnie wybierane piwo "imprezowe"), że może nie jest to super rasowy wit, ale jest to zwyczajnie smaczny, porządnie zrobiony witbier.
.
Comment